Huis
Tuin
Video

Dit is de reden dat jouw kruidenplantjes zo snel doodgaan

Handig hoor, die kruidenplantjes waar je maandenlang van kunt blijven plukken. Als ze blijven leven tenminste. Hoe het komt dat ze altijd weer zo snel doodgaan? Het is in ieder geval niet altijd jouw schuld...

Ondanks dat je toch echt wel groene vingers hebt, gaan de kruidenplantjes evengoed heel snel dood. Je denkt ze goed te verzorgen, maar het lukt je maar niet ze in leven te houden. De reden hiervoor ligt bij de producent; de plantjes zijn zo gemaakt!

Commercieel

De reden dat de plantjes snel verwelken is puur commercieel. De kruiden die je in de supermarkt koopt zijn zo gekweekt dat ze niet lang meegaan. Zo ga je steeds weer een nieuw plantje kopen.

Groeien

De kruidenplantjes worden binnen een maand gekweekt in kassen met veel licht en warmte. Ze raken gewend aan deze omstandigheden en kunnen dan eigenlijk al niet meer zonder. Ook groeien de plantjes dicht op elkaar waardoor ze niet genoeg voedingsstoffen krijgen. Als de plantjes vervolgens bij jou in de keuken staan, kunnen ze de grote verandering niet aan en raken ze in de stress. Hierdoor gaan ze dood.

Hoe moet het dan wel?

Het is wel mogelijk om je basilicum- of korianderplantje in leven te houden. Ten eerste moet je hem gelijk na aankoop in een nieuwe pot met meer aarde zetten. Zo krijgt hij meer ruimte en voeding. Zet de plant vervolgens op een beschutte en zonnige plek en geef hem voldoende water, maar niet te veel.

Lukt het toch niet om je kruidenplantje in leven te houden? Zie hier meer tips om jouw basilicumplantje te verzorgen. 

Fotocredits
Headerfoto: Al Kawasa - Unsplash

Tekst
Julia van Rijn

Bron: 24 Kitchen

ID: 4299

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven