Huis
Tuin
Video

3 redenen waarom je beter voor vloeibare handzeep dan een stuk zeep kunt kiezen

Even elkaar de hand schudden, een paal in de trein vasthouden of naar de wc gaan met onze telefoon: onze handen zitten vol met bacteriën. Lekker vies. Was je handen daarom vaak genoeg, én doe dit met handzeep in plaats van met een los stuk zeep. Maar waarom eigenlijk?

1. Hygiënischer

Je wil je handen waarschijnlijk niet wassen met zeep waar nog poepbacteriën van de vorige toiletbezoeker aanzitten. En dit kan nog wel eens voorkomen als je je handen wast met een los stuk zeep. Om nog maar te zwijgen over het glibbergevaar van een stuk zeep (lees: het zeepje glipt zo op de grond, waarna je je handen moet wassen met zeep met allerlei extra bacteriën van de grond). Bij een zeeppompje voorkom je dit bijna helemaal. Wil je helemaal bacteriënvrij zijn? Ga dan voor handzeep die uit de dispenser komt met een sensor. Zo hoef je helemaal niks aan te raken. 

2. Matchend interieur

Een mooi zeeppompje kan ook nog eens stijlvol staan in je interieur. Heb je een badkamer waarin veel messing terugkomt? Laat dit dan ook terugkomen bij je zeeppompjes. Je kunt van je handzeep ook een echte eyecatcher maken door te kiezen voor een pompje met een opvallende print. Is de zeep op? Dan kun je de pompjes gewoon weer bijvullen met nieuwe zeep. 

3. Minder verstoppingsgevaar

Wanneer je een los stuk zeep gebruikt zullen er tijdens het wassen allerlei vettige zeepresten in je afvoer terecht komen. Gevolg? Een verstopte afvoer...  Ook daarom kun je maar beter vloeibare zeep gebruiken, want dat spoelt juist heel makkelijk weg. 

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Congerdesign -Pixabay

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3916

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven