Huis
Tuin
Video

Zo zorg je ervoor dat je wasmachine niet meer stinkt

Wassen doe je natuurlijk om je kleding schoon te krijgen en om vieze geurtjes eruit te halen. Maar wat nou als je wasmachine zelf stinkt? Dan wordt je was niet meer goed schoon. Tijd voor een schoonmaak dus.

Ja, zelfs apparaten die dingen schoonmaken kunnen vies worden. Wanneer je wasmachine vies is kan die gaan stinken en komt je kleding nog vies uit de wasmachine. En dat is niet de bedoeling na een wasbeurt.

Stap 1: Het rubbertje

We vertelden je eerder al dat het rubbertje in het deurtje van de wasmachine de dief is van onze sokken. Maar behalve sokken, verzamelt de rubberen rand ook allerlei viezigheid. Als je deze rand nooit schoonmaakt komt ‘ie vol te zitten met ‘vetluis’. Dit is geen beestje wat door je haren kruipt, nee, dit is gewoon viezigheid. Het is niet lastig om schoon te maken. Het enige wat je moet doen is de rand goed schoon te maken met een prop papier. Als je dit niet doet gaat je wasgoed vies ruiken en komen er vlekken op je wasgoed. En dat wil je natuurlijk niet! 

Stap 2: Het zeepbakje

In het zeepbakje blijven allerlei zeepresten achter. Hoewel zeep natuurlijk bedoeld is om schoon te maken, kan het een hoop narigheid veroorzaken in je wasmachine. Spoel het bakje daarom goed af en borstel hem schoon. Ben je de gelukkige eigenaar van een vaatwasser? Dan kun je het bakje ook in de vaatwasser stoppen.

Stap 3: De ruimte van het zeepbakje

Het ‘gat’ in de wasmachine waar het zeepbakje hoort kan ook aardig vol zitten met zeepresten. Pak daarom een vaatdoek of zachte borstel en wrijf het zachtjes schoon. Spoel het daarna af met water en het zeepbakje kan weer op z’n plek.

Stap 4: De trommel

Voor de trommel van de wasmachine komen we weer bij onze oude, vertrouwde middeltjes: azijn en soda! Doe een flinke scheut natuurazijn, of een kop soda in de lege trommel en zet je wasmachine aan op 90ºC. Hierdoor wordt al het vet, vuil en kalk opgelost en ruikt je wasmachine weer hartstikke fris!

Stap 5: Maak het helemaal af

Nu de binnenkant van de wasmachine helemaal schoon is, moet je de buitenkant ook zeker niet vergeten. Pak daarom een sopje bij de hand en ga aan de slag met de buitenkant van de wasmachine. Vergeet de eventuele flessen en pakken wasmiddel bovenop je wasmachine niet. Zo is je wasmachine weer helemaal tip-top.

Niet vergeten

Vergeet dit ook niet te doen! Dit zorgt er namelijk ook voor dat je wasmachine gaat stinken.

Fotocredits
Headerfoto: Chrissie Kremer - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4053

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven