Huis
Tuin
Video

Wat is nou beter: vloeibaar wasmiddel of waspoeder?

Ieder heeft z’n favoriet, de een gebruikt waspoeder en de ander heeft het liever vloeibaar. Maar welk middeltje is nou beter om je was schoon te krijgen?

Waspoeder en wasmiddel hebben ieder z’n voordelen en nadelen. Het is dus eigenlijk helemaal aan jou wat je het fijnst vindt.

Vloeibaar wasmiddel

De meeste mensen gebruiken vloeibaar wasmiddel. Het is makkelijk in gebruik en zorgt ook op lage temperaturen voor schone kleding. Echter is vloeibaar wasmiddel vaak iets prijziger dan de poedervariant. Je kunt snel te veel gebruiken waardoor het ook nog eens sneller op is.

Waspoeder

Waspoeder is vaak een stuk goedkoper dan vloeibaar wasmiddel en het laat een net iets frissere geur achter op je kleding. Ook is dit middel een stuk beter voor het milieu. Echter kan waspoeder op lage temperaturen zorgen voor vlekken omdat het middel niet goed genoeg oplost. ook bevat het bleekmiddel en kan je wasmachine beschadigen.

Wat is nou beter?

Voor wasse op lage temperaturen kun je beter vloeibaar wasmiddel gebruiken omdat dit sneller oplost. Op hogere temperaturen is waspoeder weer fijner in gebruik. Geen van de twee is dus beter, maar het is slim om de twee middelen af te wisselen. Zo houd je je was en de wasmachine goed schoon.

Zelf wasmiddel maken kan natuurlijk ook. Zo doe je dat met behulp van een veelvoorkomende plant. 

Fotocredits
Headerfoto: Dan Gold

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Wasmachines.nl

ID: 4380

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven