Huis
Tuin
Video

Heb je geknoeid met watervaste stift? Zo verwijder je dit

Watervaste stift is een handig middel voor van alles. Het is echter, zoals de naam al zegt, aardig watervast en dus moeilijk te verwijderen. Uitschieters kunnen dus funest zijn, maar niet met deze tips.

Heb je een beetje geknoeid met watervaste stift? Dan kun je het met deze tips van verschillende oppervlakken verwijderen.

Van je huid

Een beetje watervaste stift op je hand slijt er vanzelf wel af, maar als het heel veel is, kun je beter de volgende tip gebruiken. Probeer het eerst te verwijderen met desinfectiemiddel. Door de alcohol kan het de stift makkelijk verwijderen. Doe een beetje op je huid en wrijf tot de stift weg is. 

Als dit niet lukt, kun je ook pure ontsmettingsalcohol gebruiken. Doe dit op wat keukenpapier en wrijf dit over de stiftvlek. De vlek zal snel verdwijnen. 

Uit je kleding

Als je watervaste stift op je kleding knoeit, lijkt het misschien alsof het kledingstuk voorgoed verpoest is. Maar je kunt hem nog redden met een beetje nagellakremover. Doe dit op een watje en wrijf voorzichtig over de vlek. Zo gaat deze snel weg. Als dit niet werkt, kun je ook wat schuurmiddel proberen. Wrijf hiermee de vlek weg en gooi het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.

Van je houten meubels

Is er per ongeluk wat watervaste stift op je houten tafel gekomen? Doe dan een beetje tandpasta op een droge doek en schrob hiermee de vlek weg. Gebruik het liefst simpele, witte tandpasta en geen gel. Gebruik daarna een vochtige doek om de tandpasta weg te vegen en de vlek is weg! 

Als je bang bent dat de tandpasta je meubels aantast, kun je ook wat tea tree olie gebruiken. Doe weer een beetje op een doekje en wrijf over de vlek tot deze weg is.

Julia van Rijn
ID: 9135

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven