Huis
Tuin
Video

Geen ontstopper in huis? Zo ontstop je alsnog het toilet

Een verstopte wc is natuurlijk al ontzettend onhandig, maar nog vervelender wanneer je geen ontstopper in huis hebt. Hoe ontstop je dan het toilet? We leggen het je uit!

Wij hebben gelukkig een aantal manieren gevonden waarmee je makkelijk de wc kunt ontstoppen zonder een ontstopper. De middelen heb je zelfs waarschijnlijk al in huis!

Gebruik een kledinghanger

Kledinghangers zijn een handig redmiddel als het gaat om verstopte toiletten. Gebruik hiervoor wel een draadhanger die je recht kunt buigen. Prik en roer met dit rechte stuk draad in de wc totdat de verstopping loskomt. Spoel de wc vervolgens door en de verstopping is weg!

Ontstop met wat afwasmiddel

Afwasmiddel kan ook goed als ontstopper dienen. Giet een halve kop afwasmiddel in de toiletpot en laat het even trekken. Trek vervolgens de wc door en de verstopping zou weg moeten zijn. Het ontvettende middel maakt de doorgang namelijk weer vrij.

Baking soda en azijn

Baking soda en azijn zijn wondermiddeltjes voor allerlei plekken in huis, zo ook in het toilet. Maak een papje van baking soda en wat water en giet dit vervolgens in de wc. Giet er vervolgens twee kopjes azijn achteraan. Pas op, want dit gaat flink bubbelen. Laat dit een half uurtje trekken en giet er vervolgens flink wat heet water achteraan. Als het goed is heeft het middeltje de afvoer ontvet en kun je weer doortrekken.

Julia van Rijn
ID: 8970

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven