Huis
Tuin
Video

Werkt desinfecterende handgel echt zo goed?

De antibacteriële handgels zijn niet aan te slepen en op de meeste plekken niet meer verkrijgbaar. Maar zijn die gels wel echt zo goed? Of is het allemaal een hype? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Desinfecterende handgel

We zullen niet uitsluiten dat anti-bacteriële middelen niet werken. Zo een flesje bestaat namelijk voor 60 procent uit alcohol. Door deze grote hoeveelheid alcohol wordt het celmembraan van bacteriën, virussen en veel andere micro-organismen letterlijk opgeblazen.

Toch staat er op de flesjes dat ze 99,9 procent van alle bacteriën worden gedood en dat is een fabeltje. Bacteriën worden namelijk ook sterker van chemische bestrijdingsmiddelen, wat betekent dat de handgel deze niet kan doden.

Ten slotte werkt de handgel alleen goed als de handen schoon zijn. Kom jij dan net van buiten? Dan moet je alsnog je handen wassen voordat deze gel daadwerkelijk werkt.

Met deze 4 middeltjes is je whiteboard zo weer schoon!
Huishouden

Zeep

Je kunt het beste je handen goed wassen met zeep. Maar doe het wel op de juiste manier zodat je alle bacteriën van je handen af kunt spoelen.

Je kunt het beste 20 seconden lang wassen onder stromend water. Maak je gehele hand goed schoon en zorg dat je tussen de vingers en onder de nagels ook goed de bacteriën verwijdert. Mocht je geen zeep of water tot je beschikking hebben? Dan is desinfecterende handgel een goed alternatief. 

Fotocredits:

Headerfoto: Austin Kehmeier - Unsplash 

Bron: AD

Maxime Meijer
ID: 10293

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven