Huis
Tuin
Video

Zo voorkom je witte aanslag op je glazen

Als je je glazen vaak gebruikt, herken je het probleem wel: telkens weer die witte aanslag op je glazen. Je glazen zien er niet meer zo mooi uit en dat is jammer. Gelukkig is er een manier om dit te voorkomen.

De witte aanslag op je glazen komt vaak door de vaatwasser. De voornaamste oorzaken zijn kalkaanslag en glascorrosie.

Kalkaanslag of glascorrosie?

Kalkaanslag en glascorrosie hebben beide een andere methode van schoonmaken en voorkomen nodig. Om zeker te weten met welke van de twee je te maken hebt, kun je de test doen: wrijf een druppel azijn uit op het glas. Bij kalkaanslag verdwijnt of verschuift de witte waas. Bij glascorrosie gebeurt er niks.

Wat te doen bij kalkaanslag?

Kalkaanslag verwijder je met de vaatwaser en wat kunstgebitreiniger. Zet alleen al je doffe glazen in de vaatwasser en leg twee tabletten kunstgebitreiniger in het bestekmandje. Doe er geen normale vaatwastabletten bij en laat hem gewoon draaien. Om je glazen aanslagvrij te houden kun je zout toevoegen.

Wat te doen bij glascorrosie?

Glascorrosie kun je helaas niet herstellen, maar wel beperken. Als het er eenmaal is, krijg je het niet meer van je glazen af. Om het enigszins te beperken, kun je de volgende maatregelen treffen:

  • Was je glas niet op een hogere temperatuur dan nodig
  • Draai geen langer programma dan nodig
  • Gebruik glansspoelmiddel
  • Stop geen kristal of kristalglas in de vaatwasser

Als je dit doet, kun je de corrosie beperken, maar je kunt het nooit helemaal voorkomen.

Wat ook werkt bij de witte aanslag op je glazen, is een schone vaatwasser. Op deze manier kun je hem het beste schoonmaken.

Fotocredits
Headerfoto: Stephan Muller - Unsplash

Bron: Margriet

Julia van Rijn
ID: 8118

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven