Huis
Tuin
Video

Wow: deze 6 dingen kun je allemaal schoonmaken met citroen

Met citroen kun je veel meer dan je ooit had gedacht. Bijvoorbeeld schoonmaken. In no time worden de meest vieze dingen schoon én het natuurlijke schoonmaakmiddel zorgt voor een frisse geur. Kortom, een wondermiddel!

1. Koelkast

Hangt er een naar luchtje in jouw koelkast, maar heb je geen zin om de hele koelkast te boenen? Pak dan een kommetje en knijp hier een halve citroen in uit. Zet dit kommetje in de koelkast en na een weekje is de nare geur weg.

2. Magnetron

Je kunt in een handomdraai je magnetron weer schoonmaken met alleen een beetje citroen. Doe wat citroensap met water in een plantenspuit. Spray de binnenkant van de magnetron ermee in. Zet de magnetron even aan en neem de binnenkant daarna af met een spons. Voilà, de magnetron is weer schoon.

3. Rasp

Wanneer je kaas hebt geraspt is het vaak een hele kunst om al die kaas snippers er weer uit te krijgen. Rasp daarom een halve citroen over de rasp aan de binnen- en buitenkant. Even je rasp afspoelen en schoon is je rasp.

4. Waterkoker

Heb je kalk in je waterkoker? Mix het sap van een citroen met twee koppen water en zet de waterkoker aan. Even de waterkoker goed afspoelen en het kalk is verdwenen.

5. Glimmen

Citroen zorgt ervoor dat jouw kraan weer prachtig gaat glimmen. Wrijf met een citroen over de kraan, droog het met een doekje en de kraan glimt weer. Je spiegels en ramen kun je ook gemakkelijk streepvrij krijgen met citroen. Doe wat citroensap in een plantenspuit gemengd met water en ga te werk met een droog microvezeldoekje. Weg strepen! 

6. Toilet

Ook je wc kun je gewoon schoonmaken met citroen. Meng een half kopje baking soda met een kopje citroensap en gebruik dit als toiletreiniger. Je kunt de citroen ook mengen met wat zout. Voordeel: je wc gaat er ook nog eens heerlijk fris van ruiken.

Fotocredits
Headerfoto: Rawpixel - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3316

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven