Huis
Tuin
Video

Dit is het verschil tussen zijde en satijn

Zijde en satijn worden vaak door elkaar gehaald. Toch is het zeker niet hetzelfde. Maar wat is dan het verschil? Wij leggen het je uit!

Wat is zijde?

Zijde is een stof die 100% natuurlijk is. Het is een luxe en glanzende stof en wordt gemaakt op een hele bijzondere manier. Zijde wordt namelijk gemaakt door rupsen! Vandaar dat zijde dus een natuurlijk product is. De stof is gemaakt van het coconweefsel van de rups. Het proces is ontzettend tijdrovend, hierdoor is zijde dus ook een stuk prijziger dan satijn!

Zo (en zo vaak) reinig je je dekbed
Huishouden

Wat is satijn?

Het grootste verschil tussen zijde en satijn is dat satijn geen stof is. Satijn is namelijk een weeftechniek. Voor het maken van satijn wordt gebruik gemaakt van de ‘satijnbinding’. Door deze manier van weven ontstaat er een gladde en soepele stof. De stof kan gemaakt zijn van polyester, katoen of zijde. Kortom, satijn kan dus wel van zijde zijn maar satijn is niet per definitie zijde.

Fotocredits:

Headerfoto: Engin Akyurt-Pexels

Daphne van Kaam
ID: 9534

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven