Huis
Tuin
Video

Ruwe en stugge handdoeken? Zo houd je ze het langst zacht!

Als je je handdoeken al een tijdje hebt, gaan ze na een tijdje steeds ruwer en stugger aanvoelen. Dit is natuurlijk helemaal niet fijn om je mee af te drogen. Om ze zo lang mogelijk zacht te houden kun je het beste deze tips opvolgen.

Hoe vaker je je handdoeken wast, hoe ‘harder’ ze worden. Ook gaan ze zo steeds minder water opnemen. Erg zonde dus als je ze nog niet zo lang hebt. Daarom hebben wij een aantal tips om langer van je handdoek te genieten.

1. Rollen in plaats van vouwen

Je handdoeken blijven langer zacht als je ze regelmatig laat ‘luchten’. Dit kun je het beste doen door ze opgerold op te bergen in plaats van opgevouwen op een stapeltje. Rol ze echter niet te strak op want anders kunnen ze nog steeds niet goed luchten.

2. Dikke handdoeken

Kwalitatief goede handdoeken gaan natuurlijk het langste mee. Ze kunnen namelijk vaker gewassen worden totdat ze verslijten. Ook absorberen dikke handdoeken het meeste water. Geef dus liever iets meer geld uit aan goede, dikke handdoeken waar je langer van kunt genieten.

3. Géén wasverzachter

Je zou denken dat wasverzachter je handdoeken alleen maar zachter maakt. Dit is in principe ook wel waar, maar door dit middel nemen je handdoeken op den duur steeds minder water op. Je wilt natuurlijk dat je handdoeken goed afdroogt, dus gebruik maar beter geen wasverzachter.

4. Makkelijk drogen

Heb je een wasdroger? Gebruik deze dan lekker om je handdoeken te drogen. Handdoeken worden namelijk lekker zacht als je ze in de droger doet. Zet hem alleen niet op de heetste stand, want zo beschadig je de handdoek. Voor het zachtste resultaat moet je de handdoeken gelijk nadat de droger klaar is, eruit halen.

Over hoe vaak je je handdoeken eigenlijk zou moeten wassen, zijn de meningen verdeeld. Dit is hoe vaak je dat eigenlijk zou moeten doen volgens experts. 

Fotocredits
Headerfoto: Dom J - Pexels

Bron: Libelle.be

Julia van Rijn
ID: 7841

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven