Huis
Tuin
Video

Zo droog je je wasgoed het beste als je weinig ruimte hebt

Je was drogen in een klein huis vergt de nodige creativiteit. Vooral het drogen van je beddengoed, wat vaak resulteert in een ware hut in huis waarbij je dekbed over verschillende stoelen of deuren hangt. Gelukkig zijn er ook makkelijkere manieren om je was te drogen als je weinig plek hebt.

Inklapbaar droogrek

Investeer in een inklapbaar droogrek. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn en het bespaart je veel moeite tijdens het drogen van je was. Klaar met wassen en drogen? Dan klap je het droogrek gewoon weer terug in, waardoor het rek niet in de weg staat.

Wasgoed omdraaien

Als je thuis bent terwijl je kleding aan het drogen is, kan het helpen om je wasgoed regelmatig om te draaien. Zo droogt het beter, waardoor je was minder lang door je hele huis hoeft te hangen. Hiermee voorkom je ook dat je kleding een muffe geur krijgt doordat de ene kant van je kledingstuk niet goed droogt.

Drogen in een goed geventileerde ruimte

Je kleding droogt ook sneller als je het ophangt in een goed geventileerde ruimte. Droog je je kleding in een muffe ruimte, dan lijkt het alsof het nat blijft. Zo kun je eeuwen wachten voordat je eindelijk de was af kunt halen, én hiervan kan je kleding gaan stinken.

Hoe vaak wassen

Kijk ook goed of je niet kan minderen met je was. Want hoe vaak moet je bijvoorbeeld je spijkerbroek wassen? En je sjaal? Wij vertellen het je allemaal in dit artikel.

Fotocredits
Headerfoto: Erik-JanLeusink -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3958

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven