Huis
Tuin
Video

Zo (en zo vaak) reinig je je dekbed

Er wordt aangeraden je beddengoed eens per week in de was te doen, maar reinig je het dekbed zelf wel eens? Waarschijnlijk niet zo vaak als zou moeten. Hier wat tips!

Er zijn meerdere manieren om je dekbed te reinigen. Check vooral eerst het label met de wasvoorschriften eens. Je kunt direct zien of je je dekbed überhaupt kunt wassen in de wasmachine en op hoeveel graden dat kan.

Donzen dekbed

Een donzen dekbed kun je het beste op een wasprogramma wassen dat geschikt is voor fijne of wolwas, om de veertjes zo min mogelijk te beschadigen. Koop nieuwe tennisballen en gooi deze erbij in de wasmachine. Dit voorkomt dat alle veertjes gaan ophopen en aan elkaar blijven kleven.

Synthetisch dekbed

Een synthetisch dekbed kun je eigenlijk altijd wel in de was doen, maar doe dit niet te vaak. Wanneer je de rest van je beddengoed goed schoonhoudt, hoef je het dekbed maar eens per jaar te wassen.

Met de hand

Heb je vlekken in je dekbed, maar mag je deze eigenlijk niet in de wasmachine wassen? Je kunt het alsnog met de hand en water en zeep schoonmaken. Ook wanneer je dekbed niet in de wasmachine past, kun je dit alsnog met de hand wassen. Gooi je dekbed bijvoorbeeld in je badkuip en was het met vloeibaar wasmiddel. Zorg hierbij wel dat je je dekbed meerdere keren goed uitspoelt met water!

Vind je dit allemaal iets te lastig, dan kun je natuurlijk je dekbed ook naar de stomerij brengen. Dan weet je in ieder geval zeker dat het goed gereinigd wordt.

Fotocredits:

Headerfoto: HOP DESIGN - Unsplash

Esmée Duindam
ID: 9209

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven