Huis
Tuin
Video

Zo houd je je afwasborstel schoon

Afwassen, waarschijnlijk vindt bijna niemand het écht leuk, maar het hoort er nou eenmaal bij. Voor een écht schone vaat heb je natuurlijk een schone afwasborstel nodig. Maar hoe houd je die nou eigenlijk goed schoon?

Eerder vertelden we al dat een afwasborstel hygiënischer is dan een schuursponsje. Maar voor een schone vaat is het dan natuurlijk wel belangrijk dat je de afwasborstel schoon is én dat de haren van de borstel nog goed werken.

Toe aan vervanging

Het is eigenlijk helemaal niet nodig om je afwasborstel vaak te vervangen. Wanneer de haren van de borstel uit elkaar gaan staan is het tijd voor een nieuwe. Dit is natuurlijk alleen zo als je je afwasborstel goed schoon houdt. Dit kun je doen door de afwasborstel eens per week in de vaatwasser te doen (als je die hebt natuurlijk), op minstens 60ºC. Bij een lagere temperatuur gaan de bacteriën niet dood en blijft je afwasborstel vies. 

Zo houdt je je afwasborstel schoon

Helaas moeten sommigen van ons het doen zonder vaatwasser, maar ook dan kun je de afwasborstel prima schoon houden. Leg de borstel in een warm badje met sop, dat zal de bacteriën doden. The Kitchn heeft nog een andere handige tip om je afwasborstel te desinfecteren: zet je afwasborstel gewoon in een een badje van gedistilleerd wit azijn met een drupje afwasmiddel en laat hem een uurtje weken. Spoel de borstel daarna goed af met warm water en laat hem drogen. Zo is je afwasborstel weer helemaal schoon!

Heb je een hekel aan afwassen? Wij weten hoe je supersnel klaar kan zijn.

Lees hier ook waarom een afwasborstel beter is dan een schuurspons en hier hoe je goedkoop afwasmiddel kunt krijgen.

Fotocredits
Header: Erika Tracy - The Kitchn

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3683

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven