Huis
Tuin
Video

Zo krijg je de ‘schapengeur’ uit je trui, kleed of plaid

Misschien ken je het wel, je hebt een supermooi kleed of plaid gekocht of zelf een trui gebreid en er hangt een naar luchtje aan. Letterlijk. Het ruikt alsof er constant een schaap in de woonkamer ligt, en dat is natuurlijk niet écht lekker. Gelukkig hebben wij tips voor je: zo kun je binnen no time weer genieten van jouw nieuwe aanwinst of creatie!

Spray!

Heb je nog niet eerder geprobeerd om het luchtje eruit te krijgen? Ga dan voor de veiligste optie: textielspray. Textielspray komt in een handige spuitbus, en is als het ware sproeibaar wasmiddel. Deze van HG is onze favoriet, deze spray bestaat uit plantenextract op waterbasis en is dus niet schadelijk voor de wol en het milieu. Deze spray maskeert de geur niet maar lost de stankmoleculen op. Top dus!

Naar buiten ermee

Ben je gezegend met een strook(je) gras in de tuin? Leg je wollen aanwinst of breisel dan met de ochtenddauw omgekeerd op het gras. Dit trucje klinkt gek, maar zou moeten werken. Wol heeft namelijk een zelfreinigend vermogen!

Droogtrommel

Je wollen trui wassen klinkt al erg spannend, maar de droogtrommel daarentegen is wel een optie. Stop de trui (of ander kledingstuk, kleed of plaid) in een kussensloop of waszak en stop deze in de droogtrommel met een paar druppels lavendelolie. Zet de droogtrommel op een lage temperatuur (bij voorkeur 30 graden) en laat deze een half uurtje draaien. Je zult zien, de geur is verdwenen!

Lobke Taal
ID: 9481

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven