Huis
Tuin
Video

Zo verwijder je vlekken uit je snijplank

Ook al was je elke keer braaf je snijplanken af na het koken, toch zul je altijd na verloop van tijd lelijke vlekken op je snijplank krijgen. Hoe je die er weer uit krijgt? Simpel!

Snijplank goed schoonmaken

Er zijn een paar vlekken in je snijplank getrokken die je er niet zomaar uitkrijgt. Vooral bij een houten snijplank gebeurt dit snel. Maar niks aan de hand, er zijn verschillende manieren waarop je de vlekken er alsnog uitkrijgt. En hiervoor kun je gewoon simpele keukenmiddeltjes gebruiken!

Citroen

Wrijf je snijplank in met een halve citroen en laat dit zo’n twintig minuten intrekken. Je zal zien dat de vlekken zo uit de plank verdwijnen. Kijk hierbij wel uit! Zorg dat je iets onder de plank legt. Je wil niet dat citroen in je aanrecht trekt.

Azijn

Of gebruik het wondermiddel waarmee je superveel schoon krijgt: azijn natuurlijk! Wrijf de plank in met azijn met een keukensponsje. Laat het zo’n vijf minuten in de plank trekken en spoel het af met warm water. Droog hierna de plank goed af met een schone doek en laat de plank nog even een kwartiertje natuurlijk opdrogen. Extra voordeel van azijn: het ontsmet je snijplank meteen. Wel zo fijn als je net rauwe vis hebt gesneden.

Zout

Echt grote vlekken in je plank? Combineer azijn dan met zout. Smeer wat azijn over je plank en strooi hier zout overheen. Pak hierna een schone vaatdoek of een stuk keukenpapier en wrijf hiermee de substantie in de plank. Laat het hierna een kwartier zitten, spoel het af en je plank is weer zo goed als nieuw.

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Katie Smith - Unsplash
Foto 1: NehaDeshmukh -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3911

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven