Huis
Tuin
Video

De herfst staat voor de deur: maak in 3 stappen je huis klaar

In de zomer laat je vaak alles in huis een beetje op beloop. Het zonnetje schijnt en de verwarming kan vaak lekker uit blijven. Nu het tijd is voor de herfst heeft je huis wat extra aandacht nodig.

Dak

Begin aan de buitenkant van het huis bij het dak. Om lekkage te voorkomen is dit het juiste moment om het dak te controleren. Maak je dakgoot schoon zodat het water goed kan doorstromen en controleer de dakpannen. Je wil natuurlijk niet dat deze van je dak vliegen met een kleine herfststorm.

Schoorsteen

Vervolgens ga je door naar de schoorsteen. Het is weer tijd om de houtkachel aan te steken, maar deze is waarschijnlijk de hele zomer niet aan geweest. Laat daarom de schoorsteen vegen want het kan zomaar zijn dat deze verstopt is geraakt door roetresten van de vorige winter of misschien zelfs oude vogelnestjes.

Ventileren

Maak je huis van binnen ook helemaal herfstklaar. Om ervoor te zorgen dat je niet voor niets stookt, is het nodig dat je het huis goed ventileert. Dit klinkt wat tegenstrijdig. Ventileren wil zeggen dat er non-stop een stroom frisse lucht door je huis gaat. Deze luchtstroom hoeft er zeker niet voor te zorgen dat het meteen in huis gaat waaien. Zet dan ook geen raam open, maar zorg voor ventilatieroosters. Het voordeel van de frisse lucht die door de roosters naar binnen komt, is dat de lucht in huis droger wordt. Droge lucht verwarmt uiteindelijk makkelijker dan vochtige lucht. Een goed geventileerd huis met droge lucht is dus belangrijk wanneer je wil gaan stoken.  

Fotobronnen

Headerfoto: DH Creative - Unsplash

ID: 2967

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven