Huis
Tuin
Video

Zo maak je je frituurpan gemakkelijk schoon

Het is soms toch best lekker, een vet patatje. Het schoonmaken van de frituurpan is dan weer een stuk minder lekker. Maar met onze tips gaat het de volgende keer een stuk gemakkelijker.

De voorbereiding eerst

Je kunt de frituurpan op verschillende manieren schoonmaken, maar je begint altijd met hetzelfde: de voorbereiding. Allereerst trek je de stekker uit het stopcontact en haal je het oude frituurvet uit de pan. Dit kan je bewaren in een pan of in een lege fles. Veeg daarna de binnenkant van de pan schoon met wat keukenpapier. Zo heb je het meeste vet al verwijderd en kan het echte werk beginnen.

1. Met de vaatwasser en/of een vaatwastablet

De allermakkelijkste manier is wel om de meeste onderdelen in de vaatwasser te stoppen. Check wel goed de gebruiksaanwijzing voordat je alles in de vaatwasser stopt. Niet alles is hier tegen bestemd.

Mogen de binnenpan en het mandje niet de vaatwasser in? Zet de vaatwastabletten dan niet gelijk weg, we hebben nog een goede vaatwastablet-truc. Vul de binnenpan voor ¾ met water, voeg een vaatwastablet toe, hang het mandje in de binnenpan, stop de stekker terug in het stopcontact en stel de temperatuur in op maximaal 90ºC . Zet 'm voor 10 minuten aan. Trek de stekker weer uit het stopcontact, leeg daarna voorzichtig de pan, spoel het om met heet water en klaar is kees: als het goed is is je frituurpan nu weer mooi schoon. Vergeet bij dit middel niet om je raam open te zetten! Er kunnen stoffen vrijkomen van de vaatwastablet die niet heel goed voor je zijn.

2. Met grootmoeders wondermiddel

Dan hebben we het natuurlijk over soda. Soda heeft hetzelfde effect als afwasmiddel en is een stuk minder agressief dan een vaatwastablet. Bij dit middel onderneem je dezelfde stappen als bij de vaatwastablet, alleen vervang je de tablet door een paar scheppen soda.

3. Met echte friteusereiniger

Mochten de vorige tips toch niet altijd werken, dan werkt dit middel gegarandeerd. Het is een middel aan de prijzige kant, maar je kan je frituurpan wel gemakkelijk schoonmaken, zonder chemische dampen. Vul de binnenpan met warm water en de aanbevolen hoeveelheid friteusereiniger en na 15 minuutjes intrekken is de pan weer spik-en-span!

Tot slot

Nu de binnenkant weer fris is, is het tijd voor de buitenkant van je frituurpan. Spoel de buitenkant af met een zachte spons en wat afwasmiddel, wat soda of een scheutje allesreiniger. Droog alles goed af met een niet-pluizende doek en je kan weer frituren!

Geen fan van schoonmaken? Met onze tips maak je ook deze keuken apparaten gemakkelijk schoon:

Fotocredits
Header: Royal Matic

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3725

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven