Huis
Tuin
Video

Zo pak je roest in je badkamer aan

Je badkamer heb je natuurlijk het liefst zo schoon mogelijk. Maar dan... krijg je last van roest in je badkamer. Nee hè?! Die vieze kleur, en de vlekken die ze afgeven op je mooie witte wastafel wil je niet. Gelukkig hebben wij wat tips om dit schoon te maken én te voorkomen.

Eerder vertelden we al dat je heel gemakkelijk van roest af kunt komen met cola, maar er bestaan meer handige trucjes voor. Met deze tips is jouw badkamer zo weer roestvrij!

Zo verwijder je roest in je badkamer

Roest verspreidt zich ontzettend snel, dus wees er snel bij! En uitstellen omdat je geen tijd hebt of omdat je geen dure schoonmaakspullen wilt kopen hoeft niet, want het enige wat je nodig hebt is een citroen en wat zout. Zorg er allereerst voor dat de roestplek droog is, pers dan de citroen uit over de plek. Strooi het zout erover uit en wacht 30 minuten. Je kunt de roest nu gemakkelijk verwijderen met een schuursponsje. Spoel alles goed af met water en de roest is verdwenen, als sneeuw voor de zon!

Zo voorkom je dat je bus scheerschuim roest afgeeft

Je bus scheerschuim staat waarschijnlijk vaak in de douche of op de wastafel. Omdat de bus van ijzer is en vaak nat wordt, roest die ook snel. Als je hem dan ergens neerzet kan die, heel vervelend, roestvlekken veroorzaken. Maar met de volgende simpele tip niet meer! Maak de bus schoon en droog 'm met een schone doek, lak dan de onderkant van de bus met doorzichtige nagellak en klaar is kees: geen roestende scheerschuim bussen meer.

Roestvlekken op glas of stof

De vervelende vlekken op je wastafel, of in je douche, maak je gemakkelijk schoon met een mixje van borax en azijn. 

  • Glas: Voor glazen, en spiegels, kun je het best zuurstofwater gebruiken. Gebruik dan een mengsel van evenveel warm water en 3% zuurstofwater.
  • Stof: Soms komen je handdoeken ook in contact met roest waar vieze vlekken door ontstaan. Door een doek met een zoutzuuroplossing te deppen krijg je hem zo weer schoon.

Meer tips

Weer klaar met schoonmaken voor vandaag? Met deze tips wordt het een stuk makkelijker.

Fotocredits
Header: Cara - Being Bolder

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3774

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven