Huis
Tuin
Video

Zo vaak moet je dus eigenlijk je tandenborstel vervangen

Hoe vaak vervang jij eigenlijk je tandenborstel? Maandelijks? Of doe je er misschien wel maanden mee voor je een nieuwe koopt? We zochten uit wat de gewenste gebruiksduur is...

De meeste van ons vervangen de tandenborstel wanneer de haren uit elkaar gaan staan, of wanneer de blauwe haartjes vervagen.  Dit is ook echt nodig. Wanneer je je tanden poetst met een tandenborstel waarvan de haren niet meer goed zijn, dan kan heeft tanden poetsen ook eigenlijk geen zin meer. Maar dit is niet de enige reden waarom je regelmatig een nieuwe tandenborstel moet kopen.

Poep op je tandenborstel

Op bijna alle tandenborstels is de bacterie E.coli te vinden. Dit komt omdat sommige mensen hun handen vergeten te wassen na een wc-bezoek en vervolgens hun tanden gaan poetsen. Bah! Toch kan de bacterie ook op je tandenborstel terecht komen als je altijd netjes je handen wast. Veel badkamers hebben een wc in dezelfde ruimte als de wastafel. Wanneer je daar nummer twee doet op de wc, dan verspreidt de bacterie door de lucht op je tandenborstel. Door het doortrekken vliegt de bacterie de wc uit en kan die zo op je tandenborstel landen. Getsie! 

Tijd voor vervanging

Dus wanneer kan je je tandenborstel nou het best vervangen? Er wordt aangeraden om dit elke drie maanden te doen. Na deze tijd zitten er zoveel bacteriën op je tandenborstel dat je er ziek van kunt worden.

We hebben ook een aantal tips om je tandenborstel zo schoon mogelijk te houden:

  1. Bedek de kop van je tandenborstel niet (dus laat 'm uit dat tandenborsteldoosje!)
  2. Zorg dat je tandenborstel niet tegen die van een ander staat
  3. Spoel na het poetsen je tandenborstel altijd goed af met water

Een oude tandenborstel, wat doe je er mee?

Je oude tandenborstel is dan misschien wel niet meer geschikt voor in je mond, maar je kunt er nog wel mee knutselen en schoonmaken! Gebruik je oude tandenborstel om bijvoorbeeld je fiets of vieze voegen schoon te maken. Of vermaak de kinderen ermee, met ecoline en een tandenborstel kunnen ze prachtige kunstwerken maken.

Wist je trouwens dat het ook belangrijk is om goed op te letten welke tandpasta je koopt? Dit is waarom je bepaalde tandpasta's beter niet kunt gebruiken. 

Fotocredits
Headerfoto: Unsplash 

Tekst
Käthe van der Werf

Bron: Tandarts Verhoeven 

 

ID: 3569

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven