Huis
Tuin
Video

Zo vaak moet je dus eigenlijk je vriezer schoonmaken

Je koelkast maak je wellicht regelmatig schoon, maar de diepvries wordt vaak vergeten. Om ervoor te zorgen dat je vriezer goed blijft werken, is een regelmatige schoonmaakbeurt wel belangrijk. Maar hoe vaak moet dit eigenlijk?

Pak je schoonmaakspullen er maar alvast bij, want dit is vaker dan je denkt!

Een doekje er doorheen

Ten eerste is het slim om iedere week snel een doekje door je diepvries te halen. Haal deze even over de planken of door de lades, je hoeft niet eens alles eruit te halen. Door dit te doen, ben je de volgende keer veel sneller klaar met de grote schoonmaak.

Eens per maand

De grotere schoonmaak moet, net als bij de koelkast, eens per maand. Je kunt dus het beste alles in een keer doen! Haal dan alles eruit en kijk eerst wat weg kan of over datum is. Daarna kun je met een spons en een sopje de vriezer schoonmaken. Droog 'm daarna wel weer goed af.

Grondige reiniging

Iets minder vaak moet de echte grondige schoonmaak. Dit doe je idealiter iedere twee á drie maanden. Haal dan de stekker uit het stopcontact, leeg de vriezer en ontdooi hem. Haal de lades of planken eruit en was deze met afwasmiddel in de gootsteen.

De binnenkant van de vriezer kun je schoonmaken met een mixje van gelijke delen azijn en water. Doe dit in een spuitflesje en gebruik dit als je schoonmaakmiddel. Hardnekkige vlekken kun je even laten weken in dit middel. Als alles schoon is kun je de vriezer met een droge doek afdrogen en weer aanzetten en vullen!

Julia van Rijn
ID: 9112

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven