Huis
Tuin
Video

Gemorst? Zo verwijder je rode wijnvlekken uit je kleding

Of je nu te veel gedronken hebt of niet, het overkomt iedereen wel eens: een vlek op je mooie kleding! Maar als het dan ook nog eens rode wijn is... Geen zorgen, met deze tips verwijder je die rode wijnvlek met gemak!

Zout

Niks aan de hand, de vlek kan gewoon nog uit je kleding worden gehaald! En hier heb je alleen wat keukenmiddeltjes voor nodig die je waarschijnlijk al in de kast hebt liggen. Zet een schone doek, kokend water, een paar eetlepels zout en een kom klaar en dep eerst met een vochtige doek over de vlek heen. Kijk uit! Wrijf niet als een gek over de vlek, want dan wordt de vlek alleen maar hardnekkiger. Als je klaar bent met de vochtige doek, leg je je witte shirt over een kom neer. Zo kun je goed bij de vlek. Je shirt blijft helemaal goed liggen als je ‘m vastmaakt met een elastiek.

Is je water gekookt? Mooi. Gooi dan vanaf zo’n twintig centimeter afstand kokend water over de vlek heen. Doordat je het vanaf die hoogte doet, krijgt het water meer kracht. Kijk wel uit! Je wil jezelf niet verbranden door een wijnvlek. Hierna is het tijd om het shirt in de wasmachine te stoppen. Je zal zien dat het shirt er weer stralend schoon uitkomt.

Witte wijnazijn

Maar niet ieder kledingstuk wordt blij van kokendheet water. Een fluwelen blouse kan hier bijvoorbeeld niet goed tegen. Gelukkig is er ook nog een andere mogelijkheid voor het verwijderen van rode wijnvlekken: witte wijnazijn. Azijn is stiekem wel een beetje een wonderproduct, want je kunt er heel veel mee schoonmaken. Ook rode wijn dus. Giet de witte wijnazijn over de vlek en gooi er wat zout op. Laat het even intrekken, en haal daarna het zout dat overblijft van je vlek af. Wrijf het hierna in met een vlekverwijderaar en laat je wasmachine het werk doen. Je kledingstuk is hierna weer zo goed als nieuw. En in de tijd dat je kledingstuk in de wasmachine zit, kun jij gewoon nog even door met borrelen. 

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Security -Pixabay

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3872

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven