Huis
Tuin
Video

Briljant: Deze zoekmachine plant bomen terwijl jij zoekt!

Google is wereldwijd zó'n bekende zoekmachine geworden dat het voor ons zelfs al een werkwoord is geworden. We googelen eigenlijk de hele dag door, dus hoe mooi zou het zijn als we daarmee ook iets goed terug kunnen doen voor de wereld? De makers van Ecosia vonden dat ook en bedachten een nieuwe, 'groene' zoekmachine.

Milieuvriendelijk

Internetten zorgt voor heel veel elektriciteitsgebruik. Als het een land zou zijn, zou het op nummer 3 staan van de wereld qua elektriciteit volgens een recent Greenpeace-rapport. Om deze reden zijn de bedenkers van Ecosia bezig gegaan met een zoekmachine die geen schade brengt aan onze planeet. Zo hebben ze hun eigen zonne-energiecentrale gebouwd die op hernieuwbare energie werkt. Dat wil zeggen dat alle energie uit de natuur komt, dus uit bijvoorbeeld wind- en waterkracht. 

Bomen planten

Maar dit is niet het enige waar Ecosia bekend om staat. Op hun site kun je ook precies zien hoeveel winst ze maken en waar dat geld naartoe gaat. De meeste winst van de zoekopdrachten gebruiken ze namelijk om nieuwe bomen te planten. Zo wordt bij elke zoekopdracht die jij doet een beetje CO2 uit de lucht gehaald en draag jij dus mee aan een schonere aarde! 

Fotocredits

Headerfoto: Ecosia

Bron: Ecosia

Alieke van Rijn
ID: 9250

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven