Huis
Tuin
Video

4 dingen die je niet wist over verlichting

Gezellige verlichting in je huis uitkiezen? Dan zijn er veel factoren waar je rekening mee kan houden. Wil je juist dimmers, sfeerverlichting of sterke lampen? Er is zoveel te leren over verlichting in je huis. Wist je bijvoorbeeld dat er een bepaalde afstand is van de lamp tot aan de tafel?

1. De hoogte

De verlichting boven de keukentafel kun je het beste op 75 centimeter hangen. Op deze manier creëer je een gezellige, intieme sfeer in je keuken.

2. Nooit meer reflectie

Heb je last van reflectie op je tijdschrift wanneer je onder je lampje zit te lezen ’s avonds? Dat is natuurlijk heel irritant. Om dit op te lossen kun je eenvoudig een matte lichtbol in je lamp draaien. Op deze manier heb je geen last meer van reflecties.

3. Sterkte bedlampjes

Wanneer jij graag in bed nog een boek leest, maar je partner liever wil slapen, kan het voorkomen dat er discussie ontstaat over de lampen die nog aan staan. De sterkte van je bedlampjes is vaak net iets te veel voor de ander. Kies daarom voor een bedlampje met een flexibele arm. Die kun je precies op je boek richten. Zo kun jij nog fijn lezen en je partner lekker slapen.

4. Led is niet koud

Over led is bekend dat het koud en kil licht geeft, maar dat hoeft tegenwoordig helemaal niet meer. Je kunt namelijk ook je ledlampen dimmen. Er bestaan daarnaast ook ledlampen die geler licht geven waardoor ze het effect van een gloeilamp hebben.

Fotocredits
Headerfoto: Patrick Tomasso - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3265

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven