Huis
Tuin
Video

7 schildertips die je eerder had willen kennen

Soms lees je van die handige tips waarbij je denkt: ach, had ik dat maar eerder geweten! Zo ook bij de volgende 7 tips die van pas komen tijdens het schilderen.

Maar gelukkig komen er vast nog genoeg momenten dat je deze tips nóg eens nodig hebt! Kende jij deze handige tips en trucjes al?

1. Maak het schenken gemakkelijker met tape

Wil je verf overgieten, dan wordt dat gegarandeerd een kliederboel. Behalve als je twee stukken tape schuin op de verfbussen plakt zoals je hieronder ziet. Op deze manier kun je heel netjes gieten én komt de verfbus niet onder de verf te zitten.

schilderen

2. Gaatjes in de verfbusrand slaan

Wanneer je met een hamer en een spijker een aantal gaatjes in de tussenrand (zie foto hieronder) tikt, zal het overtollige verf dat je van je kwast strijk via de gaatjes weer in de bus druppelen. Op deze manier voorkom je dat de hele rand verstopt raakt met opgedroogde verf.

schilderen

3. Elastiekje voor overtollig verf

Wil je het overtollige verf écht zonder kliederen afstrijken? Span dan een rubberen elastiekje over de bovenkant van de verfbus en strijk daar je kwast aan af.

schilderen

4. Anti-druip opvangbakje

Om te voorkomen dat je kwast steeds verf druipt is het handig een soort van opvangbakje aan je kwast te maken. Hier kun je bijvoorbeeld een deksel van een koffie to go-beker of de deksel van een Pringles bus te gebruiken. Je maakt er simpelweg een snee of gat in, waarna je de kwast er in steekt en in vast laat klemmen. Voilà: geen druppels meer op je handen!

schilderen

5. Gebruik een plamuurmes in plaats van schilderstape

Geen tijd (of zin) om af te tapen? Hoeft ook niet altijd! Je kunt ook gewoon een brede plamuurmes gebruiken om netjes je plinten te schilderen!

schilderen plamuurmes

6. Vlekken wegwerken met gezichtsreinigingsdoekjes

Wanneer je verf op de vloer hebt gemorst kun je dit wegpoetsen met gezichtsreinigingsdoekjes. Hierin zit namelijk vaak alcohol wat de latex verf laat oplossen, maar het zal de meeste oppervlaktes niet beschadigen. Wel is het handig het zekere voor het onzekere te nemen en het eerst even op een klein vlekje te testen.

schilder

Tips van Thomas

Ook onze eigen klusser Thomas heeft nog wat wijze raad voor je. Deze tips zijn namelijk onmisbaar tijdens het schilderen!

En wist je trouwens dat je ALTIJD een rol aluminiumfolie bij de hand moet hebben als je gaat schilderen?
Je leest hier waarom!

Fotocredits
Headerfoto: David Pisnoy - Unsplash  
Foto 1: PaintCare
Foto 2: PaintCare  
Foto 3: PaintCare  
Foto 4: Monica Buck - Real Simple
Foto 5: Domestic Adventure  
Foto 6: The Family Handyman

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 4241

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven