Huis
Tuin
Video

Aan de slag met magneetverf

Werkkamer
De sfeerloze werkkamer van Han kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Gelukkig zijn daar Thomas en Evelyn om de werkkamer van alle praktische gemakken te voorzien - maar wel in een stijlvol jasje! Zo is een memobord handig, maar niet zo fraai. Evelyn gaat daarom aan de slag met een bijzonder likje verf.

In de werkkamer van Han liggen overal briefjes, lijstjes, bouwtekeningen en notities. Voor dit soort zaken is een memobord ideaal, alleen ziet zo’n bord er meestal niet zo stijvol uit. Evelyn heeft een mooi alternatief: magneetverf!

IJzerhoudend
De naam magneetverf kan een beetje verwarrend zijn: de verf zelf is niet magnetisch, maar wel sterk ijzerhoudend. Hierdoor blijven magneten tegen de wand zitten. De verf is gemakkelijk aan te brengen, geurloos, sneldrogend, slijt- en krasvast, en overschilderbaar in elke kleur. Je kunt het aanbrengen op diverse ondergronden, zoals hout, dun en reliëfloos behang of pleisterwerk. De ondergrond moet wel schoon, droog en vast zijn. Zuigende onderdelen moet je eerst behandelen met voorstrijk.

Een memobord met stoer uiterlijk
Met magneetverf kun je alle kanten op. Je kunt een hele muur vol-kwasten, maar ook een klein stukje; net wat je leuk en handig vindt. Magneetverf is af te werken met iedere andere kleur watergedragen verf of met dun behang, waardoor het niet eens opvalt dat een wand ‘anders’ is.

Evelyn verft geen wand, maar gebruikt een plaat MDF, die ze al eerder in de grondverf heeft gezet, als ondergrond. Voordat Evelyn met de magneetverf aan de slag gaat, roert ze de verf goed door om metaaldeeltjes homogeen te vermengen. Daarna kan het verven beginnen. Thomas maakt een eiken omlijsting voor het memobord om het een stoere look te geven!

Andere praktische voorbeelden met magneetverf:

  • Maak een weekplanner in de keuken, hal of toilet door magneetverf en schoolbordverf te combineren
  • In de tienerkamer een wand schilderen met magneetverf die dan te gebruiken is voor het ophangen van posters van idolen.
  • In de keuken een wand schilderen met magneetverf en hier overheen schoolbordverf. Nu kun je op deze wand je favoriete recepten ophangen, maar ook gelijk je boodschappenlijstje schrijven!
ID: 233

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven