Huis
Tuin
Video

4 handige tips voor het verven van accentmuren

Ben je toe aan iets nieuws in je interieur? Dan kan een accentmuur een groot verschil maken! Wel is het belangrijk dat je goed weet waar je op moet letten voordat je de kwast tegen de muur aanzet. Wij zetten wat handige tips voor je op een rijtje!

1. De oppervlakte van de muur

Bedenk voor je een kleur kiest eerst goed welke muur je wil verven en wat de oppervlakte is. Ga je een kleine wand verven? Dan is het leuk om te kiezen voor opvallende kleuren die er lekker uitspringen. Wanneer de wand een groot oppervlak heeft kun je juist beter kiezen voor wat lichtere kleuren, deze zorgen ervoor dat de muur niet te schreeuwerig en aanwezig wordt.  

Met deze 3 tips bespaar je ruimte in de eethoek
Woonkamer

2. Glans of mat

Naast de kleur zit er ook nog verschil in de glans van de verf. Een matte kleur oogt vaak wat rustiger dan een glans kleur. Daarnaast geeft veel glans je interieur een frisse uitstraling en bereik je met matte kleuren juist een knussere sfeer. Goed dus om van tevoren te bepalen welk effect je wil creëren met de wand.

3. Lichtval

Kijk goed wat voor licht er op de muur valt die je wilt gaan verven. Als er weinig licht op de muur valt kun je beter niet kiezen voor donkere kleuren, zo wordt de wand snel te donker. Om te zien wat voor een effect een kleur op een muur heeft kun je het best eerst even een kleurstaal verven op de wand, zo krijg je een beter beeld!

Let er ook goed op dat wanneer er veel licht op de muur valt oneffenheden beter zichtbaar zijn, vooral met donkere kleuren. Zorg er dus voor dat de muur zo egaal mogelijk is voor je begint met verven én dat je genoeg lagen aanbrengt.

4. Begeleidende kleuren

Om voldoende rust te creëren in de ruimte moet je goed kijken naar de begeleidende kleuren. Begeleidende kleuren zijn de kleuren die je combineert met de kleur op de wand. Het is belangrijk dat deze goed samengaan en bij elkaar passen zodat het niet te druk wordt. Ook zorg je er met deze kleuren voor dat er een mooie eenheid ontstaat!

Fotocredits

Eigen Huis & Tuin

Daphne van Kaam
ID: 9719

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven