Huis
Tuin
Video

Dit waarom je altijd een rol aluminiumfolie moet hebben als je gaat schilderen

Dat aluminiumfolie handig is in de keuken, dat wisten we al. Maar wist je dat de folie ook superhandig is tijdens het schilderen? Dit is waarom!

Zachte haren

Aluminiumfolie kan je een hoop schoonmaakwerk schelen bij het verven. Eerder vertelden we al dat het je verfkwasten zacht houdt als je de volgende dag weer wilt werken. Je wikkelt de aluminiumfolie om de vieze kwast en de volgende dag is ‘ie gewoon nog zacht. Zo hoef je de kwast niet elke keer schoon te maken.

Afplakken

Voordat je begint met verven moet je de plinten en kozijnen goed afplakken. Schilderstape is daar superhandig voor. Alleen deurknoppen gaan bijvoorbeeld een stuk lastiger. Aluminiumfolie is de oplossing. Wikkel ze in aluminiumfolie en verven maar. Zo blijven ook de deurknoppen verfvrij.

Schone bakjes

De verfbakjes kan je ook schoon houden met aluminiumfolie. Pak het bakje simpelweg in met folie voordat je de verf erin doet. Ben je klaar met schilderen? Dan haal je de folie van het verfbakje en gooi je het weg. Je verfbakje is dan nog net zo schoon als voordat je begon!

Superhandig!

Er zijn nog veel meer dingen waar aluminiumfolie een uitkomst voor is. Welke dat zijn, dat lees je hier!

Fotocredits
Headerfoto: R Kit - Pixabay 

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4199

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven