Huis
Tuin
Video

Klaar met schilderen? Zo kun je de verf het beste bewaren

Waar bewaar je de verf? En hoe doe je dat? Op deze manier bewaar je de overgebleven verf goed en kun je het vaker gebruiken.

Voor de helft

Heb je meer dan de helft van het verfblik over? Pak dan een rol huishoudfolie en doe dit over de opening van het blik. Doe daarna de deksel erop. Zo is het blik goed luchtdicht. Plak dan een sticker op de pot met de datum van het laatste gebruik.

Minder dan de helft

Heb je meer gebruikt en is er minder dan de helft over? Giet dan de resten verf over in een kleiner blik of pot en sluit deze ook af met huishoudfolie en de deksel. Plak dan ook weer een sticker met de datum van het laatste gebruik en schrijf ook de informatie van de kleur en het merk van de verf.

Luchtdicht

Verf kun je het best luchtdicht afsluiten. Zo blijft het langer goed en kun je het vaker gebruiken! De meeste verf kun je tot wel twee jaar bewaren! Zit alles luchtdicht? Dan kun je de verf het beste bewaren op een droge en vorstvrije plek bij een constante temperatuur. Garages, kasten en de kelder zijn vaak een goede plek!

Wil je het overgebleven verf weggooien? Zo doe je dat op de juiste manier.

Fotocredits
Headerfoto: Tookapic - Pixabay

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4257

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven