Huis
Tuin
Video

Dit klusje blijft het langst liggen in huis

‘Liggenblijvers’ zijn de klussen waar geen tijd voor wordt gemaakt en die soms jaren op de to-do-list blijven staan. Heb jij ook zo’n klus al een jaar op het bovenste plankje liggen en waar je elke keer geen zin in hebt?

Wanneer je begint met klussen is een goede voorbereiding altijd onmisbaar. Daarnaast is ook het kopen van de juiste spullen en het inplannen al zoveel ‘gedoe’ dat sommige klussen al snel blijven liggen. Een handige tip is het inschakelen van klushulp. Kost vaak wel wat meer geld, maar zo is die ene klus wel een stuk sneller klaar. Ruim 60 procent van de Nederlanders maakt zich weleens schuldig aan het inschakelen van klushulp omdat ze er zelf geen zin in hebben.

De klus

Maar welke klus blijft nu het langst liggen? In de top vijf staat het leggen van plinten, de elektriciteitskabels weg werken, het ophangen van lampen en planken en het kitten van de badkamer. Die laatste kun je nu heel eenvoudig zelf doen met dit stappenplan. Op de grote nummer één staat het verven van muren en het witten van plafonds.

Drempel verlagen

Heb jij ook een muur die nog geverfd moet worden? Neem dan deze stappen om de drempel om te beginnen te verlagen. 

  1. Koop de juiste spullen in. Als je de juiste kleur verf in huis hebt en de juiste kwasten is de stap om te beginnen al een stuk kleiner.
  2. Maak de muur schoon van stof en vet.
  3. Plak de plinten af en leg afdekfolie op de vloer
  4. Schuif de meubels een stukje op 

Wanneer je deze stappen hebt ondernomen staat niets je meer in de weg dan de kwast in de verf dopen en te beginnen. 

Fotobronnen

Headerfoto: Stokpic - Pexels

ID: 3020

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven