Huis
Tuin
Video

Hoe weet je hoeveel liter verf je nodig hebt?

Ben je lekker aan het verven, kom je erachter dat je net te weinig hebt. Pffff… dat wil je natuurlijk niet!

Verven kun je heel eenvoudig zelf. De belangrijkste regel bij verven is alleen; voorbereiding is het halve werk. Naast dat je alle randjes goed moet afplakken, je meubels moet afdekken, is de juiste hoeveelheid verf ook wel fijn natuurlijk. Liters overhouden is zonde, maar te weinig verf is helemaal irritant.

Het is even rekenen…

Maar verder is het heel eenvoudig. Bereken de oppervlakte van je woning door de hoogte van de muur x de breedte van de muur te doen. Vervolgens bereken je de oppervlakte van ramen en deuren als die aanwezig zijn op de muur die je wilt gaan verven. Deze oppervlakte trek je van de totale oppervlakte af. Voor een oppervlakte van 12m2 heb je 1 liter verf nodig. Voor een oppervlakte van 18m2 heb je 1,5liter verf nodig. Hoe weet je dat? Dit staat altijd op het verfblik vermeld. Dus bereken van te voren altijd hoeveel vierkante meter oppervlakte je wilt gaan verven.

Niet vergeten

Wat je echter niet moet vergeten is hoeveel lagen verf je op de muur wilt. Heb je een witte muur en wil je een nieuwe frisse laag wit op de muur? Dan volstaat 1 laag verf. Wil je een kleur op je muur? Dan kun je het beste voor minimaal 2 lagen gaan. Verf dekt bijna nooit in 1 keer helemaal goed, wat het blik ook vertelt.

Dus bereken voordat je verf gaat kopen de oppervlakte van de muur en bedenk hoeveel lagen verf je wilt. Zo simpel is het!

Fotobronnen

Headerfoto: Rawpixels - Pexels

ID: 2570

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven