Huis
Tuin
Video

De mooiste inspiratie voor een kaarsenplateau

Kaarsen zijn onlosmakelijk verbonden met het najaar. Het liefst steken we ze elke dag aan en zo veel mogelijk! Verspreid door het hele huis, maar vooral ook op een mooi kaarsenplateau. Maar hoe style je nou zo’n kaarsenplateau?

Mix & match

Het leuke aan het samenstellen van een kaarsenplateau is dat je het helemaal zelf voor het zeggen hebt en precies de kleuren, vormen en accessoires bij elkaar kunt kiezen die je zelf mooi vindt. Zo kun je op je plateau kiezen voor een grote blokkaars met daarbij een waxinelichtje in een kleine houder én een kaars met bijzondere, geometrische vormen. En dan ook nog eens in de kleuren die jij het mooist vindt. 

Probeer tijdens het samenstellen wel rekening te houden met één overeenkomende eigenschap. Zo kun je kiezen voor allerlei kaarsen in dezelfde kleur, maar met afwijkende vormen of maten. Of precies andersom: allerlei kaarsen in verschillende kleuren, maar met dezelfde vormen. Op deze manier is het gevarieerd, maar alsnog een eenheid. 

Gouden plateau

Zoals je hier al zag zijn gouden accessoires zijn hot! Dus waarom niet ook een gouden dienblad als basis voor je gouden plateau?! Schaf een mooi gouden exemplaar aan of geef je oude dienblad een metamorfose met een likje gouden verf.

kaarsenplateau

Bijzondere kaarsen

Soms zijn de kaarsen zelf al bijzonder genoeg om te zien en heb je niet heel veel andere dingen nodig voor een mooi geheel. Kies een aantal bijzondere kaarsen uit met opvallende vormen (zoals hieronder) of prachtige kleuren en zet ze op een simpel dienblad. Voilá: een prachtig kaarsenplateau!

kaarsenplateau

Aankleden met takjes of lampjes

Je kunt je kaarsenplateau natuurlijk ook nog aankleden met andere accessoires, zoals takjes, dennenappels, veertjes, vaasjes of lampjes. Zo kun je je kaarsenplateau continu aanpassen op het jaargetijde of op de feestdagen.

kaarsenplateau

Fotocredits
Headerfoto: Riverdale
Foto 1: Riverdale
Foto 2: Food52
Foto 3: Home Made By

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3429

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven