Huis
Tuin
Video

Goed om te weten: zo gebruik je de papieren kleurtesters uit de bouwmarkt

Iedereen die van plan is een muur te schilderen doet waarschijnlijk hetzelfde: we gaan naar de bouwmarkt, kijken naar kleuren en nemen vervolgens tientallen papieren kleurtesters mee. Maar dan? Wat moet je vervolgens met al die kleurtesters doen?

Waarschijnlijk laat je de testers dagen links liggen of blijf je ze maar vergelijken maar kom je er niet uit. Hulp nodig? Met deze tips kun je met behulp van de testers wél jouw ideale muurkleur vinden.

Hang ze op

Om de kijken hoe de testers nou echt in jouw ruimte staan, kun je ze even op de muur plakken. Zo zie je gelijk hoe de kleuren eruit zien in combinatie met het bijbehorende licht. Laat de testers vervolgens minstens twee dagen hangen. Zo kun je op verschillende tijdstippen en dus met verschillende lichtinvallen kijken of je de kleur wel mooi vindt.

Verplaats de testers

Mocht je nog twijfelen welke muur of muren je precies wilt verven, dan kun je de testers een aantal keer verplaatsen. Laat ze dan wederom elke keer weer een paar dagen hangen om te kijken of ze wel mooi staan. Zo kies je uiteindelijk gegarandeerd de juiste muur om te schilderen.

Haal meerdere testers van één kleur

Waarschijnlijk haal je sowieso testers van verschillende kleuren, maar het is ook slim om meer van dezelfde kleur mee te nemen. Zo kun je op verschillende plekken op de muur testen of je kleur wel mooi staan. Het licht kan namelijk erg verschillen per plek op de muur.

Matchen

Houd de testers ook even naast de meubels en andere spullen in de ruimte. Zo kun je zien welke kleur het mooist bij bijvoorbeeld je bank staat. 

Julia van Rijn
ID: 8553

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven