Huis
Tuin
Video

'Onervaren' klusser? Dan kun je deze klussen beter uitbesteden

Van onszelf denken we vaak dat we veel zelf kunnen als het om klussen gaat. Toch valt het in de praktijk soms tegen, ook als je honderd YouTube filmpjes hebt gekeken voordat je aan de slag gaat. We vroegen twee professionals om hulp: Wat kun je nu beter laten liggen als het om klussen gaat?

Veiligheid voor alles

Merel en Richard van Wit en van der Maas schoten ons te hulp, en stellen een belangrijke regel: veiligheid voor alles! Onderzoek doen is belangrijk, vindt Richard. “Of je nu tutorials kijkt op YouTube of een bekende belt voor advies, zorg ervoor dat je voorbereid bent. Laat niets aan zijn lot over en zorg dat je alle materialen die je nodig hebt ook écht in huis hebt.”

Je kunt vast niet alles, maar ergens van leren is ook belangrijk

“Laminaat leggen, een muurtje verven of behangen, dat kun je best zelf doen hoor!”, aldus Merel. “Sommige mensen leggen zelfs zelf een epoxy vloer, als je goed de beschrijving leest en eventueel nog even belt met de leverancier voor extra informatie kan dat best. Zorg vooral dat je niet gestrest of twijfelachtig aan de slag gaat, dat scheelt de helft!”

Schakel een professional in

Wat je ook doet, kom niet aan gas en elektra als je er geen verstand van hebt. Dat kan flink misgaan! Ook water en riolering is een vak apart, maar niet direct gevaarlijk. “Het kan natuurlijk wel een hoop rommel en schade opleveren, ook niet zo fijn!” zegt Richard. Voor deze klussen is het dus slim om een professional in te schakelen.

Hoe weet ik welke professional ik moet kiezen?

Dit blijft lastig, want als het aan de verkooppraatjes had gelegen lagen ze voor het oprapen. Doe ook hier wat onderzoek, het is belangrijk te weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Bekijk de website, google naar ervaringen en vraag advies aan bekenden. “Op de blauwe ogen vertrouwen kan écht verkeerd uitpakken, geloof me", aldus Richard.

Fotocredits
Headerfoto: William Wendling - Unsplash

Lobke Taal
ID: 8193

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven