Huis
Tuin
Video

Dit is de beste manier om je plafond te schilderen

Is je plafond toe aan een likje verf of wil je eens gek doen en voor een gekleurd plafond gaan? Het schilderen hiervan kan best een ingewikkeld klusje zijn. Wij spraken met schilder Philippe Zeegelaar voor wat handige tips.

De juiste verf

Allereerst is het belangrijk om de juiste verf te gebruiken. Volgens Phillipe van Zeegelaar schilderwerken is de ‘alphacryl pure mat sf’ de beste verf om je plafond te schilderen. Dit is namelijk 100% acryl en heeft daardoor een gladde structuur. Perfect dus voor het plafond!

Dit is waarom je binnenverf nooit buiten moet gebruiken
Verven

Vóór het verven

Een goed begin is het halve werk en daarom is het belangrijk om alles goed af te dekken, vooral de vloer, muren en meubels. Plak de vloeren af met genoeg kranten, pak je meubels in met plastic en plak tape op de randjes van de muren, zodat de verf niet op vervelende plekken kan komen. Volgens Phillipe is het daarnaast ook goed om te kijken naar gaten of gleuven in het plafond. Zijn deze aanwezig? Maak ze dan goed dicht met kit of een ander vulmiddel.

Als alles goed is afgeplakt en alle gaten zijn dichtgemaakt, kan er schoongemaakt worden. "Voordat je de verf gaat aanbrengen is het belangrijk om het plafond te reinigen. Zorg ervoor dat er geen stof meer op zit, zodat het stof zich niet kan vermengen met het verf", aldus Phillipe

Voorstrijken

Daarnaast is er nog één ding die we volgens Phillipe echt niet moeten vergeten: voorstrijken! “Hiermee zorg je er namelijk voor dat de verf minder in het plafond trekt en op deze manier heb je minder verf nodig. Je kunt dit middel op het plafond smeren met een blokkwast of gewoon met een roller!”

Het verven

Er zijn verschillende manieren om je plafond te verven, je kan het namelijk met een roller doen, of met een verfspuit. "Bedenk wel dat je plafond verven met een roller fysiek best zwaar werk is. Zie je dat niet zitten? Dan kan je het beter met een verfspuit verven. Dat laatste kan wel alleen door een professionele schilder gebeuren."

Ga je het met een roller doen? Begin dan met de randjes en hoekjes. Zo kan je van buiten naar binnen werken. Je zult zien dat je voor sommige stukjes een kwast nodig hebt en voor de grotere stukken juist weer de roller.

De afwerking

Als alles goed gedekt is, is het belangrijk om niet te snel het tape te verwijderen. Wanneer je dit wel doet, kan dit voor een lelijke afwerking zorgen. Laat het dus zo lang mogelijk zitten en wanneer het plafond helemaal droog is, kan je voorzichtig het tape eraf halen.

Fotocredits

Headerfoto: Stux - Pixabay

Alieke van Rijn
ID: 9637

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven