Huis
Tuin
Video
& Flexa

Mini make-over met Michiel de Zeeuw: creatief met kleur en verf!

Deze week ging Michiel de Zeeuw op bezoek bij Brecht, die net klaar is met het verbouwen van haar huis. Brecht wil graag meer kleur in huis en dat mag best een beetje creatief! Michiel gaat voor twee uit de handgeschilderde stroken die de woonkamer direct een aparte, moderne look geven en hij geeft een paar goede tips waarmee ook jij thuis gelijk aan de slag kunt.

Stap 1: De juiste kleur kiezen

Brecht heeft nog niet zoveel kleur in huis, dus kan Michiel kan met een schoon canvas beginnen. Brecht is een echte powervrouw en dus kiest Michiel voor pittige kleuren. Ze testen samen drie kleuren uit, Midden Klaproos, Vleugje Rabarber en Iets Rabarber. Hij gaat voor de combinatie Vleugje Rabarber en Iets Rabarber omdat ze mooi bij elkaar passen en goed uitkomen in de ruimte.  

Tip: heb jij de kleuren nog niet getest op de muur? Doe dit dan even! Waarom? Omdat je zo beter kunt zien hoe de kleur uitpakt en staat bij de rest van je interieur.

Stap 2: Strak in ’t vlak!

Nu de kleuren gekozen zijn kan Michiel aan de slag met de uitwerking. Brecht wil graag meer kleur in huis. Michiel gaat daarom voor een creatievere oplossing: hij verft twee stroken op de muur. Met deze uitwerking brengt Michiel niet alleen kleur in huis, hij geeft de woonkamer ook direct een moderne en creatieve uitstraling!  

Tip: om zelf ook mooie kleurvlakken op de muur te krijgen is het nodig deze goed af te plakken met tape. Het speelse effect voeg je toe door na het verven de tape te verwijderen en met een in verf gedoopte spons de randen te stempelen.

Stap 3: Kleur doortrekken

Ga je net zoals Michiel niet direct voor een gehele muur maar voor een aantal accenten? Dan is het een goed idee de kleur door te trekken in de accessoires van je huis. Denk aan leuke kussens, een poef of een mooie vaas in dezelfde kleur als de muur voor een mooie balans. Je kunt deze ook combineren met bijv. andere tinten van de gekozen accentkleur.  

Tip: vind je het lastig om accessoires te vinden die dezelfde kleur zijn als de verf? Je kunt ook zelf aan de slag! Verf bijvoorbeeld een oud krukje, pot of tafel!  

Zelf ook aan de slag? Neem dan eens een kijkje op de website van Flexa en laat je inspireren!

Lobke Taal
ID: 8787

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven