Huis
Tuin
Video
& Flexa

Mini make-over met Michiel de Zeeuw: zo combineer je verschillende kleuren!

Deze week ging Michiel de Zeeuw aan de slag voor Joris en Maite, die net zijn verhuisd. Michiel kiest in de hal voor een blauwe kleur en combineert deze met messing accessoires. Hij geeft je direct een paar tips: want hoe geef je meer kracht aan kleur met behulp van andere kleuren?

Stap 1: kies een basiskleur

Samen met Joris en Maite test Michiel drie kleuren met behulp van de Flexa kleurtesters. Royal Blue, Turquoise Holiday en Blueberry Dream. Ze zijn het snel eens en gaan voor een mooie blauwe tint die de gang direct een ander aanzicht zal geven. Voor de styling heeft Michiel goudkleurige accessoires in gedachten, wat een goede combinatie zal zijn met deze tint!  

Tip: niet alle kleuren passen even goed bij elkaar. Met een kleurcirkel kun je goed zien welke kleuren tegenover elkaar staan en welke mooi met elkaar te combineren zijn.

Stap 2: aan de slag met de uitwerking!

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de gehele muur te verven, net zoals Michiel. Maar je kunt ook voor andere uitwerkingen gaan, denk bijvoorbeeld aan het verven van een halve muur óf verf het plafond een stukje mee! Het verven van een halve muur kan je ook in combinatie doen met één of meerdere andere kleuren, zoals Michiel in de slaapkamer van het zoontje van Joris en Maite heeft gedaan! Zorg er wel voor dat de kleuren elkaar versterken in plaats van overschaduwen. Voor een rustige look kun je het beste gaan voor kleuren uit hetzelfde kleurpalet.  

Tip: wil je de helft van de muur verven en nadruk leggen op deze muur? Dan kun je er ook voor kiezen om een dunne lijn van een andere kleur boven de geverfde lambrisering te verven.

Stap 3: laat de accentkleuren terugkomen

Wil je dat je gekozen accentkleur terugkomt in je interieur? Ga dan op zoek naar accessoires of meubels die dezelfde kleur hebben. Je kunt ook zelf aan de slag met verf, verf bijvoorbeeld een oude stoel in de accentkleur of, als je dat te heftig vindt, alleen de onderkant van de pootjes! Let wel op dat je voor dit soort klusjes lak nodig hebt, in plaats van muurverf.  

Tip: soms kunnen al die verschillende muurverfsoorten je doen duizelen. Gelukkig schreef Flexa hier een handig artikel over, zo sta je voortaan niet meer te twijfelen voor het schap! 

Lobke Taal
ID: 8741

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven