Huis
Tuin
Video

Hier moet je dus ook over nadenken als je je muren wit gaat schilderen

Wit is de meest voorkomende kleur voor de muur, als je het al een kleur mag noemen. Veel mensen kiezen deze kleur voor het gemak, omdat je er alles mee kan combineren en omdat het je huis lichter maakt. Maar zo makkelijk is wit op de muren nog niet.

Er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je ervoor kiest om witte muren te nemen. Aan deze dingen denk je misschien niet gelijk, maar ze zijn wel belangrijk.

Kijk naar verschillende soorten wit

Je denkt misschien; wit is wit. Maar niets is minder waar. Er zijn ontelbaar veel soorten wit, dus ga niet voor de eerste wit die je tegenkomt. Sterker nog; echt wit kan vaak koud en onaf ogen. Misschien kun je beter gaan voor een iets warmere tint, nog steeds dicht bij wit. Zo krijg je een gezellige en warme sfeer.

Niet te veel wit

Je hele interieur kan heel mooi zijn en een minimalistische sfeer geven. Echter is minimalisme niet voor iedereen weggelegd. Dus gebruik, tenzij je voor minimalisme gaat, voor de rest niet te veel wit in je interieur. Door je witte muren kun je juist heel goed kleur toevoegen aan je woning.

Het onderhouden van de muur

Witte muren hebben meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld groene muren. Op wit zie je alle vlekjes en krasjes extra goed. Vooral met kinderen in huis heeft je witte muur aardig wat te verduren. Denk hier dus aan voordat je ervoor kiest om al je muren wit te verven.

Denk aan belichting

Witte muren kunnen een ruimte oplichten en groter laten lijken. Echter ligt dit wel aan het licht dat de ruimte inkomt. Probeer daarom verschillende soorten wit uit in de ruimte en kijk daarbij ook naar het verschil overdag en ‘s avonds. Kies op basis hiervan de juiste tint wit, maar vervang ook eventueel lampen om het zo mooi mogelijk te doen ogen.

Netjes verven

Je denkt misschien dat wit makkelijk is om mee te verven, maar het is niet veel anders dan andere kleuren. Je kunt foutjes nog steeds goed terugzien. Breng dus ook gewoon primer aan zoals je dat altijd zou doen. Tape goed af en neem je tijd.

Gekleurde of juist witte muren doen verschillende dingen met je ruimte. Wij hebben het precies voor je uitgelegd.

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis en Tuin

Tekst
Julia van Rijn

Bron: The Kitchn

ID: 4560

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven