Huis
Tuin
Video

Nieuwe look geven aan de keuken? Verf je aanrechtblad!

Is het tijd voor een nieuwe look in de keuken? Een aanrechtblad vervangen is vaak een tijdrovende klus en het kan erg oplopen in de kosten. Je kunt dit oplossen door het aanrechtblad een likje verf te geven, maar hoe doe je dat? Wij leggen het uit!

Het schilderen van je houten of kunststof aanrechtblad is niet zo makkelijk als je denkt, en je kunt ook zeker niet iedere verf nemen om te schilderen. Voor ieder materiaal aanrechtblad heb je zowat een speciale grondverf. Dit worden ook wel primers genoemd. Het gaat erom dat de primer goed hecht in het aanrechtblad. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een multi-primer. 

Grote kans dat je ijsblokzakjes al je hele leven verkeerd gebruikt!
Huishouden

Ontvetten

Het is van belang om als eerste het blad goed te ontvetten, dit kun je doen met een allesreiniger of een goede ontvetter. Hierna kun je gaan beginnen met het schuren van het aanrechtblad. Vervolgens moet het aanrechtblad goed stofvrij zijn en dan kun je de primer aanbrengen.

De verf

Het is van belang dat je een goede verf uitzoekt. Een aanrecht krijgt veel te verduren en daarom moet de verf zowel hittebestendig zijn als bestand zijn tegen schoonmaakmiddelen en water. Je kunt het beste kiezen voor een acrylverf, en dan voornamelijk erop letten dat er Polyurethaan in zit. Dit zorgt ervoor dat de verf intact blijft in allerlei omstandigheden.

Vernis

Om er zeker van te zijn dat je aanrecht goed beschermt en het vocht op je aanrecht blijft liggen kun je na het verven er een laag vernis over aanbrengen. Dit is een beschermende laag tegen zowel vocht als krassen. Je kunt hiervoor het beste kiezen voor vernis op waterbasis.

Wil je je keuken nog een extra upgrade geven? Kijk dan ook eens naar deze musthave kranen!

Fotocredits:

Eigen Huis & Tuin

Maxime Meijer
ID: 10396

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven