Huis
Tuin
Video

De klus die je snel over het hoofd ziet: plinten verven

Wanneer je een huis gekocht hebt, vergeet je al gauw om de plinten een flinke poetsbeurt en een eventuele lik verf te geven. Toch is dit niet zo handig, aangezien smoezelige plinten direct opvallen! Zo geef je je plinten een opfrisbeurt!

Stap 1: schoonmaken

De eerste stap is direct een belangrijke. Plinten vangen veel vuil, omdat ze in alle hoekjes van de kamer zitten. Zorg dus dat je ze goed schoonmaakt en ook ontvet. Als er nog een vettig laagje overheen zit, zal je ze niet goed kunnen schuren of schilderen.

4 creatieve ideeën om de radiatoren in huis op te leuken
Zelfmaakideeën

Stap 2: schuren

Je raadt het al, de tweede stap is het schuren van de plinten. Wanneer er gaatjes inzitten, is het belangrijk dat je ze eerst opvult voordat je gaat schuren. Zo krijg je een glad geheel. Voor gelakte plinten kun je schuurpapier kiezen met een fijne korrel. Zijn de plinten van geschaafd hout en nog ongelakt? Kies dan voor een grove korrel.

Stap 3: grondverf

Nu begin je met het echte werk. Plak alles rondom de plinten goed af, om morsen te voorkomen. Om de verf goed te laten hechten aan de plint, is het belangrijk om eerst een laag grondverf aan te brengen. Dit is hetzelfde wanneer je een muur schildert, je eerst een primer aanbrengt. Dit voorkomt dat de verf snel afbladdert. Laat deze laag ook goed drogen voordat je verder gaat.

Stap 4: lakken

Begin niet aan deze stap voordat je zeker weet dat de grondverf droog is. Als het zo ver is, kun je nog een keer lichtelijk schuren en de plinten schoonmaken. Zo komt de lak er het gladst en mooiste op. Breng de lak in twee dunne laagjes aan en laat deze tussendoor ook goed drogen. Haal het afplaktape er direct af wanneer je klaar bent, zo voorkom je beschadigingen.

Fotocredits:

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin

Esmée Duindam
ID: 9980

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven