Huis
Tuin
Video

Restje verf over? Dit kun je er maar beter NIET mee doen

Heb je nog een beetje verf over en denk je het wel op een willekeurig voorwerp te kunnen smeren? Wacht daar dan nog maar even mee. Want je kunt het in ieder geval maar beter NIET gebruiken voor de volgende dingen:

1. Gebruiken voor de vloer

Ja, je vloer een kleurtje (wit of zwart bijvoorbeeld) is hartstikke tof en juichen we vooral toe. Maar… doe het wel met de juiste verf én op de juiste manier. Hoe? Dat lees je hier. Gewone muurverf is er in ieder geval niet geschikt voor, omdat de vloer behoorlijk op de proef wordt gesteld door alle schoonmaakproducten, je schoenen, het schuiven van de meubels en noem maar op. Daarom heb je specifieke vloerverf nodig, zodat je vloer minder snel slijt.

2. Buiten schilderen

Wil je je tuinhuisje een likje verf geven met het restantje verf dat je nog van je slaapkamer over hebt? Dat kun je maar beter niet doen. De verf is niet opgewassen tegen de turbulente temperatuurschommelingen in ons land. Daarom heb je voor dit soort dingen gewoon altijd buitenverf nodig. Dit is niet alleen weerbestendig, maar ook nog eens duurzaam.

verf muur

3. Te lang of verkeerd bewaren

Net als bijna elk product heeft ook verf een houdbaarheidsdatum. Als je het op de juiste manier bewaart kun je het zo’n twee jaar bewaren. Maar dan moet je het wel goed luchtdicht afsluiten én op een plek bewaren waar het niet te warm en niet te koud is. Hoe je het verf het beste kunt bewaren? Dat lees je hier.

verf

4. Op de verkeerde manier weggooien (bij het gewone afval)

De meeste verf is behoorlijk schadelijk voor het milieu, vanwege de giftige stoffen. Gooi je halfvolle verfpot dan ook nooit zomaar bij het afval en spoel het ook zeker niet door de gootsteen. Hoe je het wel het beste weg kunt gooien? Dat lees je hier!

En kun je nog wel wat tips gebruiken wat betreft het schilderen?
Deze tips had je waarschijnlijk veel eerder willen kennen!

Fotocredits
Headerfoto en foto 2: Taelynn Christopher - Unsplash  
Foto 3: Alexander Shustov - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: Libelle.be

ID: 4373

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven