Huis
Tuin
Video

Zo kun je met kleuren een ruimtelijk effect in de woonkamer creëren

Kleuren zorgen niet alleen voor sfeer maar hebben ook veel invloed op het ruimtelijke gevoel in de woonkamer. Wij zetten op een rijtje wat kleuren voor je woonkamer kunnen doen en hoe ze de ruimte beïnvloeden!

Woonkamer groter laten lijken

Wil je je woonkamer groter laten lijken? Dan kun je het best kiezen voor lichte kleurtinten. De woonkamer lijkt groter door lichte kleuren omdat deze kleuren het licht reflecteren. Met het gebruik van slechts één kleur behaal je het meeste effect op het gebied van ruimte creëren. Je kunt op deze kleur dan ook het best je grotere meubels aanpassen, zo lijkt je woonkamer een stuk ruimer!

4 tips om lege hoeken in je woonkamer op te vullen
Woonkamer

Woonkamer minder hoog laten lijken

Een hoog plafond creëert aan de ene kant superveel ruimte maar dit kan tevens ook zorgen voor een wat minder gezellige sfeer. Door voor donkere kleuren te kiezen op het plafond lijkt het plafond kleiner en wordt de ruimte gelijk een stuk knusser! Daarnaast kun je een hoog plafond ook doorbreken door lambrisering aan te brengen of horizontale kleurvakken te schilderen.

Woonkamer hoger laten lijken

Wil je je plafond juist hoger laten lijken om zo een ruimtelijker gevoel te krijgen? Dan kun je het best kiezen voor lichte kleuren op het plafond. Door lichte kleuren lijkt je plafond hoger en dus krijg je mee ruimte in de woonkamer! Ook kun je op de muren verticale strepen verven, deze laten je plafond optisch hoger lijken.

Plekken accentueren

Wanneer je een ruimte naar je toe wil trekken of bepaalde stukken in de woonkamer wilt accentueren kun je gebruik maken van accentwanden. Kies een kleur die lekker opvalt en verf één wand in deze kleur, zo wordt je woonkamer niet te druk maar leg je wel de nadruk op een deel van de woonkamer. Wanneer je erop uitgekeken bent verf je de wand gemakkelijk weer in een nieuwe kleur en krijgt je woonkamer gelijk weer een andere uitstraling!

Fotocredits:

Eigen Huis & Tuin

Daphne van Kaam
ID: 9721

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven