Huis
Tuin
Video

Leuk hoor, schilderen. Maar wat doet het eigenlijk met de ruimte?

Tegenwoordig is kleur erg belangrijk in je interieur, het geeft sfeer aan je huis en laat je huis écht als een thuis voelen. De combinatie van kleuren kan veel invloed hebben op de ruimtelijke ervaring van de kamer. Weten hoe je dit het beste aanpakt? Wij vertellen het je

Smalle ruimte

Heb jij een smalle (woon)kamer? Dan is het slim om de korte wand een kleurtje te geven. Dit zorgt ervoor dat de ruimte minder smal lijkt, en dat is wat je wilt toch? Wat wel belangrijk is, is dat je rekening houdt met het aanzicht. Zo is het bijvoorbeeld niet fijn om tegen een drukke muur aan te kijken als je TV kijkt.

Meer diepte

Heb je een kleine (woon)kamer en wil je graag meer diepte creëren? Verf dan een lange muur, dit zorgt ervoor dat de ruimte er binnen korte tijd veel groter uitziet. Wil je niet té gek doen met kleur? Dan is het misschien ook wel leuk om de halve muur te verven, zo bijvoorbeeld!

Intimiteit

Woon je in een loft of herenhuis met hoge plafonds? Dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat je wat intimiteit en gezelligheid mist door de hoge ruimtes. Een snelle en mooie oplossing? Verf het plafond! Wil je de ruimte écht een stuk intiemer maken? Verf dan ook een stukje van de muren mee, staat superleuk!

Fotocredits
Headerfoto: @zilverblauw - Instagram
Illustraties in artikel: Eigen Huis & Tuin

Tekst
Lobke Taal

ID: 4452

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven