Huis
Tuin
Video

Behangen of schilderen: zo maak je de beste keuze

Als je gaat verhuizen of je bent toe aan iets nieuws op de muur, dan grijp je naar verf of behang. Maar welke van de twee kun je nu het beste kiezen? Wij geven je de voor- en nadelen van schilderen en behangen.

Beide opties kunnen heel mooi uitpakken. Het ligt er maar net aan wat jij belangrijk vindt.

Behangen

Een duidelijk voordeel van behang is dat er meer variatie van is. Je hebt naast allerlei mooie kleuren, ook nog allemaal printjes, motieven, maar ook structuren. Je kunt er dus veel meer mee variëren dan met verf. Daarnaast gaat behang zo’n vijf tot tien jaar mee, wat heel lang is.

Behang heeft echter ook zijn nadelen. Het is namelijk wel duurder dan verf. Ook is het net iets lastiger aan te brengen. Als het niet goed gedaan is, zie je strepen of lijmbubbels.

Verven

Verven is daarentegen makkelijker. Ook hier kun je banen zien, maar die zijn makkelijk weg te werken. Het is daarom ook een stuk sneller. Daarnaast kun je makkelijker veranderen van kleur: je verft gewoon over de vorige kleur heen.

Een muur moet echter wel vaak opnieuw geverfd worden, iedere drie tot vijf jaar. Hierdoor kan het op de lange termijn wat duurder zijn, maar op de korte termijn is het een stuk goedkoper dan behang.

Julia van Rijn
ID: 8783

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven