Huis
Tuin
Video

Heb je stalen ramen in huis en zijn ze helemaal verroest? Zo knap je ze weer op!

Thomas is in de uitzending aan de slag gegaan met het opknappen van de kleine, stalen raampjes in de boerderij. Ze zijn verouderd, verroest en versleten. Hoog tijd voor een opknapbeurt! Heb je zelf ook zulke raampjes in huis? Met dit stappenplan kun jij ook jouw stalen ramen nieuw leven in blazen!

Stap 1

Zorg ervoor dat je het staal goed schuurt en schoonmaakt! Gebruik hiervoor schuurpapier met een fijne korrel en maak het raampje schoon met warm water en allesreiniger.

Stap 2

Grote kans dat de raampjes zijn gaan roesten vanwege het grote temperatuurverschil tussen binnen en buiten. Zodra er kleine kieren ontstaan tussen het glas en het frame, komt er al snel condens op de ramen en juist dit vocht zorgt voor roest.

Het is dan ook belangrijk om alle kieren tussen het frame en het glas weer goed en mooi dicht te kitten. Dit kun je doen met een acrylaatkit. Het is niet alleen functioneel, maar zorgt ook voor een mooie overgang als je de raampjes weer gaat schilderen!

 

Stap 3

Om de raampjes helemaal roestvrij te houden is het belangrijk om het raam te behandelen met een verf die niet op waterbasis is.

Plak de kozijnen, randen en het glas goed af en schilder met een fijne kwast het frame zorgvuldig over.

 

Stap 4

Wacht niet te lang met het verwijderen van de schilders-tape en tadaa, de raampjes kunnen er weer tegenaan!

Tip: Wil je de kwasten op een later moment nog eens gebruiken? Wikkel ze dan strak in aluminiumfolie of zet ze in een potje terpentine. Zo blijven de kwasten enkele dagen soepel en kan je ze makkelijk hergebruiken.

 

Daphne van Kaam
ID: 9179

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven