Huis
Tuin
Video

Tegels verven: binnen no time een 'nieuwe' badkamer met tegelverf

Is het tijd om jouw oude badkamer een nieuwe look te geven maar heb je geen zin om je hele spaarrekening te legen? Denk dan eens aan het verven van de tegels! Een stuk eenvoudiger en goedkoper dan het vervangen van de tegels.

Ontvetten

Wanneer je aan de slag gaat met verf is het altijd erg belangrijk om de oppervlakte te ontvetten, zeker in dit geval. Je wilt natuurlijk niet dat de verf van de tegels af gaat bladderen! Kies voor het ontvetten van tegels voor een zuurder schoonmaakmiddel, dan wordt het oppervlak ruwer en hecht de verf straks beter. Om helemaal zeker te zijn van een vlekkeloos resultaat is het verstandig om de tegels vervolgens nog licht op te schuren.

Grondverf

Als je je wand- of vloertegels wil verven is dit een low-budget oplossing om je badkamer of toilet snel een nieuw uiterlijk te geven. Er is wel iets waar je rekening mee moet houden: als je te werk gaat in een vochtige ruimte, de badkamer dus, is het van belang dat je de tegels eerst behandelt met grondverf. Idealiter is er maar één laag nodig. Vervolgens kan je aan de slag met de gewenste kleur.

Waterafstotend

Ook is het belangrijk dat je kiest voor waterafstotende verf en dus niet voor verf op waterbasis. Deze verf moet goed hechten, nat kunnen worden én tegen warmte kunnen. Laat je daarom goed adviseren bij de bouwmarkt.

Drogen maar!

Elke verf heeft zijn eigen droogtijd, een indicatie hiervan vind je op de pot. Zorg vooral dat er genoeg tijd tussen de eerste en de tweede laag zit. Als je te snel een nieuwe laag aanbrengt kan de verf loskomen en gaan afbladderen. De gemiddelde droogtijd van verf ligt tussen de twee en drie uur.

Lobke Taal
ID: 9479

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven