Huis
Tuin
Video

Met deze 5 handige tips maak je je woning verkoopklaar

De knoop is doorgehakt: je hebt besloten om je huis te verkopen. Maar dit vereist wel de nodige voorbereiding. Iemand moet zich namelijk aangetrokken voelen om in jouw vertrouwde woning te komen wonen. Wij geven je vijf tips waarmee je jouw woning verkoopklaar maakt.

1. Een schone en frisse keuken

Niemand wil graag koken in een vieze, oude keuken. Maak 'm daarom niet alleen grondig schoonm, maar kijk ook goed naar de staat van je keuken voordat je je huis verkoopt. Zien de kastjes er nogal afgeleefd uit? Dan kan een likje verf erop al wonderen doen. Hierbij helpt het goed om neutrale kleuren te gebruiken zodat je meerdere groepen mensen aanspreekt. Jouw knalgele keuken vind je zelf misschien heel mooi, maar daar zijn vaak de meningen over verdeeld.

2. Bouwtekeningen

Laat een architect tekeningen maken van je woning zodat een eventuele koper kan zien wat de mogelijkheden zijn in je huis. Aantrekkelijk voor kopers, want samen met een begroting van de aannemer kunnen ze zo meteen naar de bank om in te schatten wat de hypotheek zou zijn als ze deze verbouwing erbij zouden doen.

3. Badkamer fris

Een verouderde badkamer is een afknapper bij het kopen van een huis. Dit betekent niet dat je veel geld moet gaan investeren in het vernieuwen van je badkamer. Maar het kan wel al heel veel schelen om je badkamer schimmelvrij te maken en alle kalk te verwijderen. Hier vertellen we je een makkelijk trucje waarmee je kalk kunt verwijderen.

4. Details

Als je alle grote dingen hebt gedaan, kun je naar de details gaan kijken. Zorg dat je huis er leuk uitziet voor de verkoop. Berg kleine rommeltjes op, zorg voor genoeg daglicht en maak kleine beschadigingen strak. Kijk ook even of je nog dingen moet veranderen aan de indeling van je huis zodat de ruimtes net iets beter naar voren komen. Door je bank te verschuiven bijvoorbeeld.

5. De tuin

Je zou het bijna vergeten bij de verkoop van je huis: de tuin! Maar je tuin is juist heel belangrijk voor de verkoop. Snoei daarom nog even je bomen en struiken, maak het gras netjes en haal het onkruid weg. Zo ziet de tuin er veel aantrekkelijker uit als er mensen langskomen om je woning te bewonderen.

Fotocredits:

Headerfoto: Daria Nepriakhina - Unsplash

Bron: Funda

Julia Dilissen
ID: 9109

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven