Huis
Tuin
Video

Vegans opgelet: deze verf moet je hebben!

Je leest het goed: vegan verf is upcoming! Deze week sloegen de roddelbladen van Engeland op hol omdat Meghan Markle vegan verf zou gaan gebruiken voor de babykamer. Wij leggen je even haarfijn uit wat deze verf zo bijzonder maakt.

Vegan dus

Vegetarisch eten doen we al een tijdje, maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om volledig veganistisch te gaan eten of zelfs leven. Wat dat inhoudt? Veganisme is een levenswijze waarin gestreefd wordt zo veel mogelijk dierlijke producten te vermijden. Denk hierbij aan het eten van vlees en vis, gelatine en het dragen van bont, leer en wol.

Verf

Tegenwoordig is er ook vegan verf verkrijgbaar, wat niet alleen interessant is voor mensen die volledig vegan leven maar ook voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen. Deze verf bevat weinig schadelijke stoffen en is een stuk minder slecht voor het milieu dan ‘normale’ verf.

Goed voor het milieu en voor jezelf!

Het gebruiken van vegan verf kan dus zowel voor jezelf als voor het milieu een goede keuze zijn. De verf bestaat voor een groot deel uit recyclebare elementen en afbreekbare stoffen. De kwaliteit van de verf is minstens net zo goed als die van de verf op water- en terpentinebasis die we al even kennen. Naast de natuurlijke uitstraling die de verf geeft is hij ook nog eens goed voor de ondergrond, die gaat namelijk langer mee door de verf!

Zitten na het verven heel je handen onder? Zo krijg je ze weer gemakkelijk schoon!

Fotocredits
Headerfoto: rawpixel - pexels

Tekst
Lobke Taal

ID: 4185

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven