Huis
Tuin
Video

Dit moet je jezelf allemaal afvragen als je je muur een andere kleur wilt schilderen

Je muur een felle of donkere kleur verven kan behoorlijk spannend zijn. Het verandert je hele ruimte en je kunt het niet zomaar weer terug veranderen. Daarom kun je er maar beter goed over nadenken. Vraag jezelf dus eerst deze dingen af.

Voordat je de verfkwast op de muur zet, kun je jezelf het beste eerst deze vier vragen stellen.

1. Ga ik deze kleur over vijf jaar nog steeds mooi vinden?

Het lijkt misschien op het moment leuk om je muur de trendkleur van het moment te verven. Maar denk eerst na of je dit dan doet omdat het de trend is, of omdat je het echt mooi vindt en blijft vinden. Maak dus geen impulsieve beslissingen, kijk naar de toekomst en blijf bij jezelf.

2. Hoe ziet de kleur eruit in jouw ruimte?

De licht in jouw ruimte kan veel doen met de kleur op te muur. Je kunt dus in de bouwmarkt een mooie kleur hebben uitgezocht, maar hij kan bij jou thuis heel anders uitpakken. Test dus eerst de kleur in je huis. Dit kun je doen door de papieren kleurtester een aantal dagen op de muur te plakken of door alvast een klein stukje te schilderen.

3. Wat doet de kleur met de ruimte?

Een kleur op de muur kan de hele ruimte transformeren. Dit kan positief, door het groter of lichter te laten lijken, maar ook negatief, door het heel klein en donker te maken. Denk hier dus eerst goed over na. Dit valt niet echt te testen, maar je kunt wel vergelijkbare kleuren opzoeken op bijvoorbeeld Pinterest. Daarnaast heeft Flexa een handige 'visualizer' app voor je smartphone, waarbij je heel makkelijk kunt zien hoe een bepaalde kleur in jouw woning zou staan. 

4. Matcht de kleur bij m’n spullen?

Belangrijk is om rekening te houden met de meubels en spullen die al in de kamer staan. Houd kleurtesters naast je meubels en bekijk hoe deze samen staan. Het zou zonde zijn als je muur en meubels uiteindelijk vloeken.

Julia van Rijn
ID: 8561

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven