Huis
Tuin
Video

Welke kwast moet ik gebruiken?

Het verschil tussen een goedkopere kwast en een iets duurdere variant is vaak dat de goedkopere verfkwasten vaker haartjes loslaten. Een tip? Haal je kwast een paar keer over een schuurpapiertje om deze losse haren meteen te verwijderen voordat je begint met verven. Maar dan nu... welke kwast moet je eigenlijk gebruiken?

Verfkwast

De ‘normale’ verfkwast is er in een aantal varianten die variëren in materiaal. Een verfkwast met dierenharen kan goed worden gebruikt voor het aanbrengen van alkydverf of acrtylverf. De kwast met kunststof haren past beter bij acrylverf. De ronde kwast kun je het beste gebruiken voor kozijnen en deuren. De platte kwasten zijn handig voor grote oppervlaktes en beitsen.

Lakroller

Heb je strakke, gladde oppervlaktes die geverfd moeten worden? Zoals bijvoorbeeld een deur? Dan is de lakroller erg praktisch. Deze kwast zorgt voor een mooie verdeling van de alkydverf en acrylverf in hoogglans en zijdeglans.

Vachtroller

Een vachtroller wordt voornamelijk gebruikt voor het aanbrengen van muurverf op een vlakke muur of op het plafond. De anti-spat vachtroller is ideaal voor het verven van je plafond. Je hebt dan zo min mogelijk last van spetters in je gezicht.  

Schuimroller

Een schuimroller is de juiste keus voor verven met alkydverf. De schuimroller wordt vooral gebruikt voor de eerste basis lagen. Daarna kun je het beste de verflaag afwerken met een lakroller, deze heeft een mooiere, strakkere afwerklaag.

Structuurroller

Een structuurroller is de perfecte kwast om -zoals de naam al aangeeft- structuur aan te brengen in je verf. Gebruik je structuurroller pas tijdens het aanbrengen van de laatste laag verf om zo het patroon in de verf aan te kunnen brengen.

Blokkwast

De blokkwast is een grote, brede kwast die gemakkelijk is te gebruiken bij het verven van muren. Heb je een ruwe structuur op je muur? Dan is dit de kwast die je moet pakken.

Radiatorkwast

Je hebt hem vast wel eens gezien, zo’n lange kwast met een knik aan het einde. Deze kwast wordt ook wel de radiatorkwast genoemd. Met deze kwast kun je gemakkelijk achter je verwarming verven of in de lastige hoekjes. 

Penseel

Heb je kleine hoekjes of wil je erg precies te werk gaan? Gebruik dan de kleine penseel kwast.

Fotobronnen

Headerfoto: Tookapic - Pexels

ID: 2566

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven